Berlin'de Ermenilere karşı "bayrak nöbeti"

Berlin'de Ermenilere karşı "bayrak nöbeti"

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan Türkler, bir grup Ermeni'nin büyükelçilik önünde yapmak istediği gösteriyi engelledi.

Almanya'da yaşayan Türkler, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemek isteyen Ermenilere karşı büyükelçilik binası önünde toplandı ve Ermenilerin eylemini engelledi.

Aralarında Berlin Türk Cemaati, Almanya Türk Konseyi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bulunduğu bazı derneklere mensup Türkler, az sayıda Ermeni'nin 1915 olayları hakkında büyükelçilik önünde yapmaya çalıştığı gösteri öncesinde bir araya geldi ve büyükelçilik önünde "bayrak nöbeti" tuttu. 

"Parlamentolar mahkeme, siyasetçiler yargıç değildir" yazılı pankartlar ve Türk bayrakları taşıyan Türkler, "Soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk" şeklinde slogan attı.

Ermeni göstericilerin büyükelçilik yakınına geldiği sırada İstiklal Marşı okuyan Türkler, ayrıca 1974-1984 yılları arasında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen 31 Türk diplomatın fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Türklerin büyükelçilik binasında olduğunu gören Ermeniler kısa süre sonra bölgeden ayrıldı.

"Bu tip olayları artık takip ediyoruz"

Gösteri sonrasında AA muhabirinin sorularını cevaplayan Berlin Türk Cemaati İkinci Başkanı Selçuk Demirci, Ermeni göstericilere karşı yapılan eylemde birçok Türk sivil toplum kuruluşunun üyelerinin yer aldığını söyledi. Demirci, "Biz bundan sonra bu tip olayları takip ediyoruz. Bu yalanlarla ilgili yapılan konferanslar olsun, mitingler olsun, böyle protestolar olsun bunlara artık biz de tepki vereceğiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.