Berlin'de çoğunluk başörtüsüne karşı değil

Berlin'de çoğunluk başörtüsüne karşı değil

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan bir ankette halkın çoğunluğunun bayan öğretmenlerin başörtüsü takmalarına karşı olmadığı belirlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan bir araştırmada şehir halkının yarısından fazlasının öğretmenlerin okullarda başörtüsü takmasına karşı olmadıkları belirlendi. 'Berliner Zeitung' isimli gazete tarafından yaptırılan ankette, kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 46'sı ise başörtüsüne karşı olduğunu bildirdi.

Başörtüsü konusunda görüş bildiren insanların yaşlarına göre tutumları da değişiyor. Yaşları 18 ile 29 arasındakilerin yüzde 80'i, 30 ile 44 arasındakilerin ise yüzde 66'sı başörtüsünde bir sorun olmadığını kabul ediyor. Yaşları 45 ile 59 olanlarda bu oran yüzde 37, yaşları 60'ın üzerinde olanlarda ise yüzde 27.
Hristiyan mezhebleri arasında da başörtüye yaklaşımda farklılıklar görülüyor. Katoliklerin yüzde 58'i başörtüye karşı olmadığını belirtirken, Protestanların yarısından azı, yüzde 45'i başörtüye karşı olmadığını söyledi.
Berlin şehir eyaletindeki 'tarafsızlık kanunu', resmi dairelerde ve okullarda Müslüman bayan öğretmenlerin başörtü takmasını yasaklıyor. Ancak Federal Anayasa Mahkemesi Mart ayında aldığı kararla, başörtüsü yasağının anayasaya aykırı olduğunu bildirdi. Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel'in şu sıralarda 'tarafsızlık kanunu'nun sonuçlarını gözden geçirdiği bildirildi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.