Berlin'de bir kilise, namaz için Müslümanlara kapılarını açtı

Berlin'de bir kilise, namaz için Müslümanlara kapılarını açtı

Kilisenin rahibi Monika Matthias ezandan etkilendi

Almanya'da 9 Mayıs'tan bu yana ibadethaneler yeniden açılsa da; Müslümanlar, Covid-19 salgınına karşı getirilen sosyal mesafe kuralları nedeniyle yeterince büyük olmayan bazı camilere sığmıyor.

Berlin'deki bir kilise, Covid-19 günlerinde daha fazla ibadet mekanı sunabilmek amacıyla Müslümanlara kapılarını açtı. Sosyal mesafe tedbirlerine takılan Müslümanlar kilisede Ramazan ayı boyunca cemaat halinde teravih ve cuma namazlarını kılma imkanı buldu.

Neukölln bölgesinde toplam kapasitesi 100 kişilik olan Dar Assalam camiisi bu süreçte yalnız 50 kişiyi kabul edebiliyor. Buna karşı yakındaki Martha Lütheryen kilisesi, ibadetlerini toplu halde yapmaları için kapılarını Müslümanlara açtı.

Dar Assalam'ın imamı Muhammed Taha Sabri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu salgın bizi toplum olarak birleştirdi. Krizler insanları bir araya getiriyor" diye konuştu.

Rahip ezandan etkilendi

Kilisede namaz kılmanın alışılmadık bir durum olduğunu ifade eden Samer Hamdoun ise, "Müzik enstrümanlarının ve resimlerin olduğu ortamda namaz kılmaz biraz tuhaf. Fakat bu küçük ayrıntıları unutabilirsiniz, nihayetinde burası da Tanrının Evi" diye konuştu.

Kilisenin rahibi Monika Matthias ezandan etkilendiğini ifade ederek, "Ben de ibadete katıldım. Almanca bir konuşma yaptım. Ve vaaz sırasında, hep evet dedim çünkü aynı endişelerimiz var ve sizden öğreneceklerimiz var. İnsanların birbirine karşı bunları hissetmesi güzel bir duygu" diye konuştu.

Marttan itibaren ibadetlere ara verilmişti

Almanya’da Covid-19 önlemleri çerçevesinde mart ortasından itibaren camilerde ibadetlere ara verilmişti.

Hükümet, salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla Covid-19 önlemlerini gevşeterek mayıs başında ibadethanelerin koşullu olarak yeniden açılabileceğine onay vermişti.

16 maddelik yönetmelik hazırlayan Almanya Koordinasyon Konseyi de camilerin açılması için 9 Mayıs tarihini belirlemişti.

Bu çerçevede, toplu ibadetlerin en fazla 50 kişiyle yapılmasına izin veriliyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.