'Benlerin alınması kansere yol açmaz'

'Benlerin alınması kansere yol açmaz'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Turgut Ortak, vücuttaki benlerin operasyonla alınması esnasında halk arasında 'kansere yol açılacağı' yönündeki algının tamamen yanlış olduğunu, tam aksine benlerin alındığında kansere yol açmayacağı

İnsan vücudunun değişik yerlerinde doğuştan oluşan benlerin olabileceğini belirten Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Turgut Ortak, “Vücudumuzda doğuştan oluşan bir takım benler oluyor. Benler aslında iyi huylu kitlelerdir. Halk arasında bunların iyi huylu olmasından dolayı ve doğuştan beri mevcut olduğundan dolayı bıçak vurulduğu zaman kötüleşeceği yönünde bir algı var. Erkeklerde sakal bölgesinde, kadınlarda ve erkeklerde saçlı deri içerisinde, sırt bölgemizde göremediğimiz, ayak ve el içlerinde, çenemizde, kadınlarda iç çamaşırlarının olduğu yerlerde, boyun bölgelerinde benler vardır. Sürekli olarak elimizle oynadığımız zaman iyi huylu olan bu benlerin kötü huylu hale getirilmesi mümkündür. Onun için özellikle tahriş olmaya müsait olan bölgelerde iyi huylu olan bu benlerin kötü huylu hale gelmemesi için erken dönemde alınması faydalıdır” dedi.

Benlerin vücuttan alınmasından sonra asla kanser olunmayacağını belirten Ortak, “Benlerin alınmasından sonra o bölgede iz kalır ama göze daha belirgin olarak görünen bu yapılar alındıktan sonra daha az dikkat çekici hale gelir. İlerleyen yıllarda iz fark edilmeyecek kadar küçülür. Doğumdan itibaren görülen büyüklüğü değişmekle beraber bizim kıllı dediğimiz benler var. Bu benler her ne kadar iyi huylu olsalar da hayatın herhangi bir döneminde kötü huylu hale gelme riskleri oldukça yüksektir. Onun için böyle bir benleri olan ya da vücudunda kişinin ayıramadığı bu tip renk değişikliği ile beraber büyük benleri uzman hekime görülüp değerlendirmelidirler. Benlere bıçak vurulması veya alınması asla ve asla kansere neden olmaz” diye konuştu. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.