'Ben robot değilim' tarih oluyor

'Ben robot değilim' tarih oluyor

İnternet sitelerine girişte güvenlik için ‘ben robot değilim’ ve fotoğraflardaki nesneleri doğrulama gibi yöntemlere basit bir alternatif geliyor.

Cloudflare firması, internette hepimizin karşılaştığı ‘CAPTCHA deliliğini’ geride bırakmak için tüm internet kullanıcılarına basit bir doğrulama sistemi getirmeye çalışıyor.

İnternet sitelerine giriş yapmak istediğimizde karşımıza çıkan ve bizden bir insan olduğumuzu kanıtlamamızı isteyen CAPTCHA sistemi, bizlerden yaya geçidi, otobüs, yangın söndürme musluğu gibi şeyler seçmemizi istemesiyle biliniyor. Cloudflare bu sistemi daha basit bir hale getiren yöntemini tanıttı.

YENİ YÖNTEM TEST AŞAMASINDA

Cloudflare, blogunda "CAPTCHA'dan tamamen kurtulmayı" amaçladığını ifade ederken, Kişilik Kriptografık Tasdiği (Cryptographic Attestation of Personhood) adını verdiği bir sistemi açıkladı. Bu sistemde, USB anahtarları kullanabiliyor ya da Cloudflare'in internet sitesinde özelliği test edebiliyorsunuz.

Firmanın yaptığı açıklamalarda, üreticilerin sağladığı özel gömülü güvenli modül kullanıldığı açıklandı. Bu güvenlik modülü, kendisinin özgünlüğünü gizlilikten ödün vermeden doğrulayabiliyor. Cloudflare de bu kodu kontrol ederek üreticinin legal olup olmadığını kontrol ediyor.

Şu anda CAPTCHA'ya başka alternatifler de geliştiriliyor ve Cloudflare de özelliğin henüz test aşamasında olduğunu belirtiyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.