Ben oldum inşallah Geert Wilders da Müslüman olur

Ben oldum inşallah Geert Wilders da Müslüman olur

"Kur'an zehirdir" diyecek düzeyde İslam düşmanı iken, Müslüman olan Joram van Klaveren, daha önce birlikte politika yaptığı Geert Wilders için, "İnşallah bir gün o da Müslüman olur" temennisinde bulundu

Müslüman olmadan önce, aşırı sağ milletvekili olduğu dönemde, meclis konuşmasında, "Kuran bir zehirdir" diyen, onu eleştirmek için kitap yazarken İslam ile şereflenen Hollandalı Joram van Klaveren, Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerine ilişkin konuştu.

Joram van Klaveren, 2010-2017 yılları arasında aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) saflarında milletvekili olarak siyaset yapıyordu.

Klaveren, 2019 yılında Müslüman olma kararı aldı. Avrupa'da İslam'ın yanlış tanıtıldığını, bu yüzden İslam karşıtı görüşlerin taban bulduğunu kaydeden Hollandalı eski siyasetçi, Kuran yakma eyleminde Türkiye'nin doğru reaksiyon verdiğini kaydetti.

İstifa etmeden önce, İslam karşıtı söylemleriyle tanınan parti lideri Geert Wilders'ın birinci adamı olarak PVV'de görev alan van Klaveren, "İnşallah Wilders'a da hidayet nasip olur ve Müslüman olur" dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.