Belediyeye kütüphanesinde askıda kitap kampanyası

Belediyeye kütüphanesinde askıda kitap kampanyası

Kitapların bağışçılardan toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için hayata geçirilen "Askıda Kitap" kampanyası Pendik'ten başlatıldı

Kampanyayla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nuri Sincanlı, askıda ekmek, giysi gibi birçok kampanyanın sürdüğünü ve askıda kitap kampanyasının da bundan ilham alınarak başlatıldığını anlattı.

Kitabın da ekmek gibi temel ihtiyaçlardan olduğunu belirten Sincanlı, "Bunun için Askıda Kitap kampanyasını başlattık. Yeni başlamamıza rağmen bağışçılardan çok ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanından 3 aylık gibi sürede 35 bini aşkın kitap bağışı aldık. Bu kitapları Türkiye'de ihtiyacı olan, bizden talep edilen illere, köylere göndereceğiz." dedi.

Belediyeye ait kütüphanelerde Askıda Kitap bölümleri oluşturduklarına dikkati çeken Sincanlı, "Kütüphanedeki raflara bağışçılardan aldığımız kitapları diziyoruz. Eğitim ve üniversiteye hazırlık kitaplarının da olduğu bölümde, öğrenci kütüphanede çalıştıktan sonra kitabı evine götürebiliyor. Edebiyat, yabancı ya da bilimsel yayınları da okuduktan sonra kendisi ücretsiz alabiliyor." diye konuştu.

Kampanya için İstanbul'dan da bağışçı beklediklerini dile getiren Sincanlı, şöyle devam etti:

"Türkiye ve İstanbulumuzun her bir tarafından Askıda Kitap kampanyamız için kitap bağışı bekliyoruz. Gelen kitapları da Şırnak, Cizre, Kayseri, Malatya, Sivas, Trabzon, Antep'e kadar Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Örneğin, dün bağışlardan Şırnak Cizre'ye bir koli kitap gönderdik. Sürekli haberler oldukça talep yayılıyor, biz bunları öncelik sıralarına göre belirleyip sıraya koyuyoruz. Gelen kitapları tasnif ettikten sonra yolluyoruz. Üniversiteye hazırlık kitaplarına da çok ihtiyaç oluyor. Anadolu'dan da kütüphane kurulması için bir talep gelirse, kampanya kapsamında bunu seve seve yapmaya hazırız."

Sincanlı, ihtiyaç sahibi ve imkanları kısıtlı olan okullar olduğunu ifade ederek, "Buradaki öğrencilerimizin bu kitapları okumaya ihtiyaçları var. Yakın zamanda Şanlıurfa Ceylanpınar'dan bir talep geldi. Kolilerimizi oluşturduk ve en kısa zamanda gönderiyoruz. İstanbul'dan ise Anadolu'daki bölgelere göre daha az talep geliyor. Talep geldiği takdirde İstanbul'daki okullara da mutlaka ulaştıracağız. Üç ayda 35 bine ulaşan bağış sayımızın da yüzbinlere aşacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sincanlı, kendisinin de yazar olduğunu ve kitaplarını bağışladığını ifade ederek, yazarlar ve şairlerden de kampanyaya destek istedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.