Belediyeler kurban kesimine hazır

Belediyeler kurban kesimine hazır

İki gün sonra idrak edilecek bayram öncesinde belediyeler, kurbanlıkların daha rahat ve hijyenik ortamda kesilebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Kazım Pıynar'ın haberi:

İstanbul’daki birçok belediye, kurban kesimi için kurdukları modern tesisler ve ilginç uygulamalarla dikkat çekiyor. Güngören Belediyesi’nin tesislerinde vatandaş kurbanını 15 dakikada kestirip teslim alabilecek. İkram edilen kavurmalar yenirken, dev ekranlardan kurban kesimi izlenebilecek. Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı’ndaki satış ve kesim alanına mahallelerden ücretsiz servis kaldıracak. Büyükşehir Belediyesi ise üç ayrı alanda kesim yeri oluşturdu.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye’de de kurban telaşı sürüyor. Vatandaşlar bir taraftan pazarları gezip kurbanlıklarını alırken bir taraftan da kesim yerlerini araştırıyor. Belediyelerin birçoğu özel kurban kesim alanları oluştururken, sokakta kesim görüntülerinin yaşanmaması için denetimler sıklaştırıldı. Güngören Belediyesi’nin tesislerinde vatandaşlar kurbanlarını 15 dakikada kestirip teslim alabilecek. Kendilerine ikram edilen kavurmaları yiyen vatandaşlar, led ekranlardan kurbanlarının kesimini izleyebilecek. Kesim ücreti küçükbaş hayvan için 75, büyükbaş hayvanlar için ise 250 lira. Kesimler, internet üzerinden ve akıllı telefonlar aracılığıyla canlı izlenebilecek.

Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı’na kurduğu satış ve kesim alanı ile vatandaşa hizmet verecek. Alana ulaşım için mahallelerden ücretsiz servis kaldırılacak. Başakşehir Belediyesi de Kurban Bayramı’na özel hazırlanan ilçelerden. Özellikle hayvan satış ve kesim alanlarında oluşan kötü kokuları önlemek için belediye ekipleri çadırları, çadır aralarını ve çöp dökülen alanları günde iki kez dezenfekte edecek ve buralara parfüm sıkılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise üç ayrı alanda kesim yeri oluşturdu. Kurban alımı ve kesimi ile ilgili pratik bilgiler içeren kurban kitapçığından 5 bin adet bastırılıp dağıtıldı. Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikâyetleri için Alo 153’ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin kurban kesim alanları şöyle:

Ataşehir: 29 çadırlı 986 küçükbaş, 780 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. Mahallelerden ücretsiz servis kaldırılacak. (Ferhatpaşa Mah. Efe Sokak.)

Başakşehir: 98 çadırlı 1.040 küçükbaş, 3 bin 60 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. (Kayabaşı Mah. G1 Caddesi. 17. Bölgenin yanı)

Alibeyköy: 51 çadırlı 390 küçükbaş, 1.428 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek.

Zaman