Belçika'nın büyük sığınmacı başarıs

Belçika'nın büyük sığınmacı başarıs

Belçika'da kendi istekleri ile geri dönen Iraklıların sayısının 2015 yılında 17 kat artarak bin 14 olması, hükümet tarafından "büyük başarı" olarak gösterildi.

Belçika hükümeti, çıkarılan zorluklar ve imkansızlıklar yüzünden gönüllü olarak geri dönen Iraklıların sayısının artmasını "büyük başarı" olarak sundu.

Belçika'dan kendi istekleriyle geri dönen Iraklı sığınmacıların sayısı, 2015'te bir önceki yıla göre önceki seneye göre 17 kat artarak 58'den bin 14'e çıktı.

Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinden Mülteciler ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken, geri dönüşlerde Bağdat ve civarından gelen Iraklı erkeklerin iltica başvurularının artık kabul edilmeyeceği kararına dair bilgilendirme kampanyasının etkili olduğunu söyledi.

Geri dönüşlerin "büyük bir başarı" olduğunu iddia eden Francken, "Belçika'nın aranan efsanevi kayıp altın şehir El Dorado olduğu yönündeki miti çürüttüklerini" kaydetti.

Francken, "Söylem her zaman, Belçika'nın El Dorado olduğu algısını çürütmek için yetmez. Sözleri eylemler izlemeli. İnsan kaçakçılarının verdiği ev ve gelir sözlerinin yerine biz sığınmacılara kalacak yer, çamaşır yıkama imkanı ve yiyecek verdik. Ülkemiz hakkındaki o miti çürüttük. Başarımızın sırrı da işte bu" dedi.

Eylül ayından beri Bağdatlı erkeklere otomatik koruma statüsü verilmeyen Belçika'da, son üç ayda Iraklılarca yapılan iltica başvurularının yüzde 85 düşüşle 335'e indiği açıklandı.

- Hristiyan Suriyeliler için gizli operasyon yaptı

Belçika'ya geçen yıl yaklaşık 35 bin iltica başvurusu yapıldı. Sığınmacıların geri dönüşü için büyük çaba harcayan Belçika, buna karşın geçen yıl toplam 281 Suriyeli Hristiyanı getirmek için gizli operasyonlar gerçekleştirdi.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.