Belçika'da gazeteciliğe teşvik etkinliği

Belçika'da gazeteciliğe teşvik etkinliği

Belçika'da, meslek seçme aşamasında olan Türk lise öğrencilerini gazeteciliğe teşvik etmek için etkinlik düzenlendi.

Belçika'nın Mons kentinde bulunan İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi'nde yapılan etkinliğe Anadolu Ajansı (AA) Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya ve Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz konuşmacı olarak katıldı.

Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, AA'nın 1920'de Anadolu'nun sesini dünyaya duyurabilmek için Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatarak, ajansın şimdi de aynı misyonla çalıştığını kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarda her alanda gösterdiği atılım çerçevesinde AA'da da bir dönüşüm yaşandığını, artık sadece Türkçe değil, İngilizce ve Arapça dahil toplam 10 dilde yayın yaptığını vurgulayan Kaya, ajansın bu sayede Türkiye'nin sesinin yurt dışında daha güçlü duyulmasını sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Ancak AA'nın Türkiye'nin sesini duyurmanın yanı sıra başta yakın coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşananları da haberleştirdiğini, Suriye ve Mısır'daki çalışmaları ile takdir topladığını söyleyen Kaya, ajansın haberlerinde insan unsuruna daha fazla önem verilmeye başlandığına işaret etti.

"Türkiye'deki bu atılıma katkı sağlamanız çok önemli"

AA Avrupa Haberleri Editörü Kaya, AA'nın amaçlarından birinin dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri haline gelmek olduğunun altını çizerek, bunun için de yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaya, öğrencilere hitaben "Sizlere bu anlamda büyük bir görev düşüyor. Kendinizi yetiştirip, Türkiye'deki bu atılıma katkı sağlamanız çok önemli. Ne kadar yetişirseniz, yaşadığınız ülkelerde hem Türkiye'ye hem de mensubu olduğunuz Tük toplumlarına katkı sağlarsınız" dedi.

Brüksel Basın Müşaviri Filiz de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü çalışanları olarak, yurt dışındaki görevleri arasında bulunulan ülkelerdeki Türkiye'yle ilgili haberleri derlediklerini ve raporlar hazırladıklarını belirterek, bunların da elektronik ortamda erişim hakkı olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşıldığını anlattı. 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.