Belçika'da eğitimini aldı, Safranbolu'da çikolata tesisini kurdu

Belçika'da eğitimini aldı, Safranbolu'da çikolata tesisini kurdu

Karabük'ün lokumları ile ismini dünyaya duyuran Safranbolu ilçesi şimdi de meşhur Belçika el yapımı çikolata ile duyurmak istiyor.

  Bu konu da Belçika da akademik eğitim gören Mesut Kırımlı amacının doğduğu ve büyüdüğü memleketi Safranbolu’nun turizmine el yapımı çikolata ile destek vermek.

Dünyaca ünlü Belçika el yapımı çikolata artık Safranbolu ilçesinde. Bu çikolata aynı Safranbolu lokumu gibi içinde hiç katkı maddesi yok, aynı Safranbolu lokumu gibi geleneksel şekilde tamamen kakao yağından ve el yapımı olarak imal ediliyor. Uzun yıllar Belçika da bulunan ve bulunduğu yıllarda çikolata imalatı konusunda akademik eğitim alan ve Belçika biricisi olan Mesut Kırımlı amaçlarından birisinin dünyaca ünlü bu çikolatayı memleketinde imal edip ilçesinin adını çikolata ile de duyurmak olduğunu söyledi. Kırımlı, ”Belçika'da çikolata konusunda 4 yıl üniversite eğitimi aldım. Belçika çikolatası Dünyaca meşhurdur. En büyük özelliği ile tamamen el yapımı ve içinde kakao yağından başka bir yağ bulunmamasıdır. Bu ilçemizin değerlerinden biri de lokumdur. Bilindiği gibi Safranbolu lokumu da içinde hiçbir katkı maddesi olamadan geleneksel bir şekilde üretiliyor ve haklı olarak dünyada aranan bir lokumdur. İlçemizin adını lokumun yanı sıra çikolata ile duyurmak istiyoruz." dedi.

'ASYA İLE AVRUPA ARASINDA ÇİKOLATA İLE BİR KÖPRÜ OLUŞTURACAĞIZ'

Çikolata ile Avrupa ve Asya'yı birleştireceklerini belirten Kırımlı, ”Bir proje geliştirdik ve projemizin adını 'Bosphorus' koyduk. Böylece imal ettiğimiz çikolatanın adını da 'Bosphorus (Boğaziçi)' koyduk. Aynı Avrupa ile Asya’yı birleştiren anlamına gelen bu kelime gibi çikolatamız Avrupa ile Asya’yı birleştirecek. Böylece ilçemizin turizmine bizde çikolatamız ile destek vermek istiyoruz.Özellikle imalathanemizde bayan elemanlar çalıştırıyoruz. Onlar hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de bir meslek edinmiş oluyorlar. Turizmin yanı sıra az da olsa istihdama da destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

'ÇİKOLATIMIZ DA KESİNLİKLE ALKOL YOK'

Çikolataları Anadolu insanının ağız tadına uygun ürettiklerini belirten Kırımlı, ”Biz dünyaca ünlü Belçika çikolatalarını üretirken, Anadolu insanının damak tadına uygun bir şekilde üretiyoruz. Avrupa'da tüm çikolataların içinde alkol bulunur. Bizim ürettiğimiz çikolatalarının hiç birinde alkol bulunmuyor.” dedi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.