Bela ve musibetlerin def’i için Ayasofya açılsın

Bela ve musibetlerin def’i için Ayasofya açılsın

Şekercihan Derneği, Bediüzzaman'ın sözleri ile hatırlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

İstanbul'un fethinin 565. yıldönümü çeştili etkinliklerle kutlanıyor. Fetih derken ilk aklan gelen de Ayasofya. Şekercihan Derneği, Ayasofya'nın açılması çağrısında bulundu.

Açıklamada Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin sözleriye yer verilirken, "ülkemiz ve İslam alemindeki bela ve musibetlerin def’i için Ayasofya"nın açılması istendi.

İslam dininin en mühim şeairlerinden birisi

Açıklama şöyle:

Ayasofya Camii İslam dininin en mühim şeairlerinden birisidir. Böyle şeairlerin muhafazası ve ihyası vazifesinde Müslüman toplumun tamamı o vazifede hissedardır. Umumun rızası olmazsa onlara ilişmek demek umumun hukukuna tecavüz etmek demektir.

Bediüzzaman Hazretleri Şualar isimli eserinde Ayasofya’yı “Kahraman bir milletin ebedî bir medar-ı şerefi ve Kur’an ve cihad hizmetinde dünyada bir pırlanta gibi pek büyük bir nişanı ve kılıçlarının pek büyük ve antika bir yadigarı olan Ayasofya Camii” olarak tarif eder.

Ülkemiz ve İslam alemindeki bela ve musibetlerin def’i için

Bu çerçevede dönemindeki hükümetleri ülkemiz ve İslam alemindeki bela ve musibetlerin def’i için Ayasofya Cami-i Şerifi’nin vaziyet-i kudsiyesine çevrilmesi noktasında ikaz ve teşvik manasında şöyle demiştir: “Demokratları düşürmemenin çare-i yeganesini kendimce böyle düşünüyorum, nasıl ezan-ı Muhammediyenin (asm) neşriyle demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi öyle de, Ayasofya’yı da beş yüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmektir.”

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatındaki en mühim gayelerden birisi de Ayasofya’nın yeniden “vaziyet-i kudsiyesine” çevrilmesidir.

Elbette tekrar camiye çevrilecektir

Kastamonulu Nur talebelerinden Selahaddin Çelebi, Bediüzzaman Hazretlerini ziyaretinde Ayasofya ile alakalı şu hatırayı nakletmektedir. “Üstadı ziyaretimin birinde Ayasofya hakkında düşüncelerini sormuştum. ‘Keçeli, keçeli’ diye güldü. Sonra birden ciddileşerek ‘Ayasofya, Hristiyanlığın, İslamiyete devir ve tesliminin bir abidesidir. Bunun için kilise iken cami olmuştur. Elbette tekrar camiye çevrilecektir.” Cevabını almıştır.

Peygamberimizin (asm) müjdesine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Hazretlerinin vasiyeti, şehitlerimizin şerefi, İslam medeniyetinin sembolü, Müslümanların namusu olan Ayasofya’nın üzerindeki kara peçenin atılması ve zincirlerinden kurtulması için yetkililerimizin tez zamanda harekete geçmesi duasıyla.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.