Bekiran Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Bekiran Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Ceylanlı (Evdê)-(Evdêyê Bekiri) köyünde yaklaşık 6 metre yüksekliğinde bulunan Bekiran Şelalesi, vaktini doğa ile iç içe geçirmek isteyenler için dinlendirici bir ortam sunuyor.

Ağrı'nın Hamur ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Ceylanlı köyünde eriyen kar ve kaynak sularının asırlardır aktığı düşünülen, aktıkça yüzlerce metre uzunluğunda kanyonu oluşturan akarsuyun döküldüğü Bekiran Şelalesi, doğa güzelliği ile doğaseverlerin dinlenebileceği bir ortam sunuyor.

Yaklaşık 6 metre yüksekliğinde bulunan şelalenin döküldüğü yerde doğal oluşan havuzu, ziyaretçiler serinlemek için kullanıyor. Ziyaretçiler aynı zamanda su yatağının etrafını sağlı ve sollu çevreleyen ağaçların altında dinlenme imkânı yakalayabiliyor.

Tam kapanma ve idrak edilen Ramazan ayı nedeni ile çevrede oturanların gün boyunca uğrak yeri olan şelale, tam kapanmanın bitmesi ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olması bekleniyor.

Bekiran Şelalesi gibi yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından keşfedilmeyi bekleyen birçok doğa güzelliği içinde barındıran Ağrı'nın bu güzellikleri doğa turizmine kazandırılması kentin ekonomisine katkı sunacağı düşünülüyor.

Ramazan ayında iftar vaktine kadar şelalede zaman geçirdiklerini belirten Gökhan Eroğlu, "Bu yakınlarda oturuyorum, köyümüz Ağrı Hamur'a bağlı. Şuan salgın nedeni ile tam kapanma dönemi yaşıyoruz. Bir yere gidemediğimiz için Ramazan ayında sık sık buraya geliyoruz, iftar vakti yaklaşana kadar. Şelaleden akan su ilkbahar ve yaz mevsiminde gür akıyor. Bizde bu güzel manzarayı değerlendirmek için burada vakit geçiriyoruz. Aslında Ağrı'da keşfedilmemiş çok yer var ve o yerlerden biride arkamda gördüğünüz şelale. İnsanlar vakit geçirmek için buraya gelebilir, piknik yapabilir." dedi.

Köy sakinlerinden Abdullah Eroğlu ise kendi köylerinde bulunan şelale gibi doğal güzelliğe sahip Ağrı'da çok sayıda yer olduğunu kaydetti.

Eroğlu, "Ağrı'da keşfedilmeyi bekleyen çok güzelliğimiz var böyle. Tam kapanma olduğu ve Ramazan ayını idrak ettiğimizden dolayı vaktimizi burada geçiriyoruz. Arkadaşlarımızla doğa aktivitelerimizin birçoğunu burada yapıyoruz. Köyümüzde yetişen bitkiler var, onları topluyoruz. Vaktimiz bu şekilde güzel geçiyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.