Bekir Develi, TRT'de Hz. Eyüp kıssası ve Bediüzzaman'ın yorumunu anlattı

TRT 1'de Ramazan Sevinci programını sunan Bekir Develi, dün akşamki bölümde Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Lem'a'lar adlı eserindeki Hz. Eyüp kıssası yorumunu anlattı.

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-TRT 1'de Ramazan Sevinci programını sunan Bekir Develi, dün akşamki bölümde Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Lem'a'lar adlı eserindeki Hz. Eyüp kıssası yorumunu anlattı.

Çamlıca camii avlusunda yapılan yayında konuklarını davet etmeden önce Kur'an-ı Kerim'de yer alan Hz. Eyüp (as) kıssasını anlatan Develi, Bediüzzaman'ın kıssadan 5 hisse çıkardığını belirterek bir tanesini izleyicileri ile paylaştı.

Develi, o bölümü "İkinci lem'a bir nükte" açıklaması ile sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bekir Develi'nin sözleri şöyle:

Bediüzzaman öyle diyor yaralarından tevellüt eden kurtlar onun kalbine ve diline iliştiği vakit, Kur'an-ı Kerim'de buyurulduğu gibi Allah'a münacaatta bulunuyor. "Ya Rab, zarar bana dokundu. Lisanen zikrime, kalben imanıma zarar veriyor. Seni zikredebilmem için bu ikisine şifa ver Allahım" diyor.

"Bunu bu şekilde dinlediğimizde bize ne hisse çıkar bunu bilmiyoruz. Bediüzzaman diyor ki burada 5 nükte vardır. Biz sadece bir tanesini anlatacağız. Eyüp aleyhisselamın zahiri, görünen yaralarına mukabil bizim batini, kalbi yaralarımız var. Aklımıza giren her bir şüphe, işlediğimiz her bir günah, kırdığımız her bir gönül adeta kalbimize bir çıban gibi yara olup kalıyor. Tövbe ve istiğfar ile o günahı temizlemezsek onlar kurt değil belki manevi bir yılan olup kalbimizi ısırıyorlar ve belki mahalli iman olan şu kalpte yer kalmayıncaya kadar, imanı kovuncaya kadar karartıyorlar. İç dışa, dış içe bir çevrilse belki Hz. Eyüp'ten daha fazla muhtaç, daha hasta olduğumuz ortaya çıkacak. Kaldı ki diyor, Eyüp aleyhisselamın zahiri yaraları yani dünyalık yaraları 30-40-50-100 yıllık fani hayat-ı dünyeviyesini tehdit ediyor. Oysa bizim batini yaralarımız, günahlarımız, şüphelerimiz ebedi hayatımızı tehdit ediyor. "O münacata Eyüp aleyhisselamdan daha fazla muhtaç değilsek neyiz" diye soruluyor. Ve hakikaten böyle. 

İzlenme: 4973
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum
Benzer Videolar