Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Niyazi Özsoy vefat etti

Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Niyazi Özsoy vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle görüşen Son Şahitlerden Niyazi Özsoy dün Hakkın rahmetine kavuştu.

Niyazi ağabeyin cenazesi 10 Ağustos 2023 Perşembe, öğle namazından sonra, Amasya Fatih Sultan Mehmet Camiinde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

BEDİÜZAMAN'LA KISA BİR GÖRÜŞME

1934 yılında Amasya'da doğan Niyazi ağabey 1959 yılının Mayıs ayında Bediüzzaman Hazretlerini Isparta'da ziyaret etmişti. O görüşmeyi şöyle anlatmıştı:

"Aynı senenin (1959) Mayıs ayının son haftalarında Isparta’ya, o talebelere gittim ben. Onlardan 150 liralık kitap aldım. Sözler, Mektûbat, Lem’alar, Tarihçe-i Hayat gibi… O talebelere: “Siz bana bir adres verin, ben Üstad’a gedeceğim” dedim. Onlar, “Buyun gidelim, görelim Üstad’ı” dediler. 15-20 dakika kadar yürüdük, Üstad’ın şimdi müze olan evine geldik. Baktım sağda bir kapı var, o tarafta bir adam bekliyor. Solda ise büyük ama çok büyük bir kapı daha var. Meğerse oraya taksi girip çıkıyormuş. Selam verdik o zata, “Kardeşim ziyaret için mi geldiniz?” dedi. “Evet” dedik. “Üstad kabul etmiyor, çok hasta, ben de on beş gündür bekliyorum burada” dedi. Sonra, “Fakat Üstad’ın başka bir tarafa gitmek için biraz sonra çıkma ihtimali varmış, bekleyin” dedi.

"Hakikaten 20 dakika kadar bekledik, hemen o büyük kapı açıldı, bir taksi çıktı. Biz hemen yanaştık. Üstad taksinin arka koltuğundaydı. Üzerinde yorgan vardı. Yorgan eski, fakat çok temizdi, sarı renkli bir yorgandı. Demek tarihi bir yeri vardı. Göğüsleri, omuzlarına kadar örtülüydü o yorganla. Tarihçe-i Hayat'taki sarık şekliyle kıyafeti aynen öyleydi. Üstad konuşuyordu, dudağının kıpırdadığını görüyorum ama hiçbir şey anlayamıyorum. Yaklaştım, yine bir şey anlayamadım. Sesi çıkmıyordu. Şoför dedi ki, “Üstad’ım Siirt’ten, Burdur’dan, Amasya’dan ziyaretçiler gelmiş.” Şoför öyle deyince Üstad hemen elini çıkarttı taksiden. Ama baya hızlı çıkarttı. Mübarek elini öptük. Orada altı, yedi kişi vardık, hepimiz öptük elini. Üstad hakikaten hastaydı, çok hastaydı. (Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-VII)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.