Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Hasan Yeğin vefat etti

Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Hasan Yeğin vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’yle görüşen Son Şahitlerden, Abdullah Yeğinin ağabeyin yeğeni Hasan Yeğin ağabey Hakkın rahmetine kavuştu.

1938 Kastamonu doğumlu Hasan ağabeyin cenazesi bugün (5 Aralık 2022 Pazartesi) öğle namazını müteakip Kastamonu Nasrullah Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Araç ilçesi Şenova Kıyan köyündeki aile kabristanına defnedilecek.

ÜSTAD’LA EMİRDAĞ’DA GÖRÜŞTÜM

Hasan Yeğin ağabey, Bediüzzaman Hazretleri ile nasıl görüştüğünü Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitabında şöyle anlatmıştı:

Risaleler basılırken tashihat yapılıyordu. Son tashih için formalar Üstad’a gönderilirdi. 1957 senesinde bir seferinde bir arkadaşla beni gönderdiler Üstad’a. Üstad Emirdağ’aydı. Formaları aldık, gittik Emirdağ’a. Tabi tarassut vardı, giren çıkan herkesi kontrol ediyorlardı. Üstad bizi kabul etti, yanına girdik, rahatsızdı o zaman. Karyolada, yatakta oturuyordu. Elini öptük. Ağabeyler “Kastamonulu, İlahiyatta okuyor vs.” diye tanıttılar bizi. Üstad tebrik etti “Ben seni Mehmed Feyzi gibi, onun yerine kabul ediyorum” dedi ve dua etti.

Üstad’ı bir iki defa da Ankara’ya geldiğinde gördük. Anafartalar Caddesinde Beyrut Palas Oteli vardı, oraya gelirdi Üstad. Otele girip çıkarken ancak geriden görürdük biz. Çünkü çok kalabalık olurdu. Hatta Günay Tümer’in Üstad’la beraber o otelden çıkarken çekilmiş bir resmi de vardır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum