Bediüzzaman'ın talebelerine çirkin iftira

Bediüzzaman'ın talebelerine çirkin iftira

Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri tarafından yapılan açıklama üzerine çeşitli fitne senaryoları devreye girdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri tarafından yapılan açıklama üzerine çeşitli fitne senaryoları devreye girdi. Ağabeylerin bir yıl önce Başbakan Erdoğan'la görüşmesini dillerine dolayan kimi yazarlar son açıklamayı bu görüşmeye bağladı.

Takvim gazetesinin haberine göre Türkiye'yi derinden sarsan 17 Aralık Operasyonu'nun ardından çeşitli manipülatif söylemlerle yurt içi ve yurt dışındaki kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermekten çekinmeyen isimler bu kez de Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerine saldırdı.

Gazete haberine göre ağabeylerin açıklaması üzerine Today's Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Taraf Gazetesi yazarı Önder Aytaç, Bediüzzaman'ın talebelerini Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la beraber oldukları bir fotoğrafı paylaşarak, "Hocaların, başbakanın emri üzerine böyle bir açıklamada bulunduğunu ve siyasetin içinde oldukları" propagandasını yaptı.

Gazete, "bu fotoğrafın yakın bir tarihte çekildiğini ve Başbakan'ın siyasi sözler vererek, Bediüzzaman'ın talebelerinden ültimatom yayınlamalarını istediğini söyleyip büyük iftiralarda bulunduklarına yer verdi.

Takvim gazetesi, fotoğrafın, 2012'nin Aralık ayında Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur'un vefatından kısa bir süre sonra gerçekleştiği ortaya çıkınca, bu kirli saldırıların da belgelenmiş olduğuna dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
27 Yorum