Bediüzzaman’ın hapisteki mahkumu namaza başlatma metodu

Bediüzzaman’ın hapisteki mahkumu namaza başlatma metodu

Bayram ağabeyin vefat yıldönümü münasebetiyle anlattığı iki hatıra...

Ömer Özcan’ın haberi:

RİSALEHABER-Bugün Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin en yakın talebelerinden Bayram Yüksel ağabeyin 18. vefat yıldönümüdür. Bayram ağabeyimizi rahmet dualarıyla anıyoruz. Vefat yıldönümü münasebetiyle “Ağabeyler Anlatıyor-1” kitabında yer alan ve Bayram ağabeyin anlattığı iki hatırayı Risale Haber okuyucularıyla paylaşmak istiyorum:

ÜS­TAD, ‘SE­NİN SÜN­NET­LE­Rİ­Nİ BEN KI­LA­CA­ĞIM’ DE­YİN­CE…

Af­yon hap­sin­de ada­mın bi­ri var­dı. Ce­lal Efen­di... Üs­tad Bediüzzaman ona: “Sen farzla­rı­nı kıl ye­ter, se­nin sün­net­le­ri­ni ben kı­la­ca­ğım” de­miş. Celal Efendi ab­dest alıp ge­li­yor, her­kes sün­net kı­lar­ken o otu­ru­yor­du. Far­za uyup kı­lı­yor, tek­rar otu­ru­yor­du. Bu, her­ke­sin na­zar-ı dik­ka­ti­ni celb edi­yordu. Bir gün Mus­ta­fa Os­man Ağa­bey ona so­ru­yor: “Sen ne­den sün­net­le­ri kıl­mı­yor­sun?” O da: “Kar­şı­da Be­di­üz­za­man Haz­ret­le­ri var ya, be­nim sün­net­le­ri o kı­lı­yor” di­yor. Son­ra adam­ca­ğız sün­ne­te de baş­la­dı El­ham­dü­lil­lah. Üs­tad na­ma­za baş­la­sın di­ye teş­vik için böy­le di­yor ona...

DÜN­YA­YI İDA­RE EDE­Bİ­LİR­Dİ

Üs­tad bir oda­da otu­rup dün­ya­yı ida­re ede­bi­le­cek ka­bi­li­yet­te bir in­san­dı. Üs­tad Haz­retle­ri­nin bir da­ki­ka boş dur­du­ğu­nu biz gör­me­dik. Bir da­ki­ka şöy­le uza­nı­ver­di­ği­ni gör­me­dik. Ya oku­ya­cak, ya tash­ih ede­cek, ya ya­za­cak ya da oku­tup din­le­ye­cek… Bir da­ki­ka boş dur­maz­dı. Bi­ze, ‘Siz mi ça­lış­kan­sı­nız, ben mi ça­lış­ka­nım?’ der­di. Son­ra ‘Kaç sa­y­fa oku­du­nuz?’ der; biz de ‘üç, beş, on’ söy­ler­dik. Üs­tad ki­ta­bı alır, gös­te­rir­: ‘El­ham­dü­lil­lah 200 sa­y­fa oku­dum’ der­di. ‘Si­zin gi­bi süratli yazamıyorum, ama Ce­nab-ı Hakk’a hamd ve şü­kür­ler ol­sun ki tash­ih eder­ken kuv­ve-i ha­fı­zam te­lif anın­da­ki gi­bi ay­nen ge­li­yor. Si­zin gi­bi ga­ze­te gi­bi de oku­ma­dım, ma­nası­nı an­la­ya­rak oku­dum. El­ham­dü­lil­lah ima­nım kuv­vet­len­di. Ma­şa­al­lah Said’e, ben de teb­rik ede­rim Said’i!’ der­di.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.