Bediüzzaman'ın gözüyle Peygamberimiz

Bediüzzaman'ın gözüyle Peygamberimiz

"Vefatının 50. Yılında Büyük İslam Alimi Bediüzzaman ve O'nun Gözüyle Hz. Peygamberimiz" adlı konferans düzenlendi

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı, Moral FM ve Nur Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Vefatının 50. Yılında Büyük İslam Alimi Bediüzzaman ve O'nun Gözüyle Hz. Peygamberimiz" adlı konferans Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlendi. Konferansa katılan izleyiciler salona sığmadı.

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin, "vakfımız yıllardır amaçları çerçevesinde aralıksız hizmeti sürdürmektedir. Faaliyet zincirimizin bir halkası olan panel ve konferanslarımız halkımız tarafından her yıl beklenilir hale gelmiştir. Eğitici, öğretici ve seviyeli hizmetlerimizin takdir görmesi bizleri mutlu etmektedir" dedi.

Bediüzzaman'ın sosyal ve siyasi aktivitesi de olan aynı zamanda yerine göre demokrasi, Cumhuriyet, Hürrriyet ve Misak-ı Milli'den yana bir kişilik gösterdiğini anlatan vakıf başkanı Çetin, şöyle konuştu: "Bu maksatla vefatının 50. Yılında büyük İslam alimi Bediüzzaman'ı anmak ve onun gözüyle Hazreti Peygamberimizi anmak bizlere büyük haz vermektedir. Burada düzenlediğimiz konferansta bizlere desteklerini esirgemeyen Akhisar Belediye Başkanına, Başkan Yardımcılarına, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Salon görevlilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Fethi Çağıl tarafından sunulan konferans sırasında Süleyman Şahintürk ilahiler söyledi. Şiir bölümünde de Selahaddin Kocaaslan seçtiği birbirinden güzel şiirleri seslendirdi. Programın son bölümünde Araştırmacı Yazar Mehmet Paksu da "Bediüzzaman ve onun gözüyle Hz. Peygamberimiz" konulu bir konuşma yaptı.
Beyaz Gazete