Bediüzzaman'ın dâvâsı dünyaya yayıldı

Bediüzzaman'ın dâvâsı dünyaya yayıldı

Nur İlim ve Eğitim Vakfı (Nur Vakfı) ile Moral FM tarafından Bediüzzaman anma programı düzenlendi

Tayfur Demir'in haberi:
 
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, vefatının 50. yıl dönümünde Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen anma programıyla yad edildi. Programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Nur İlim ve Eğitim Vakfı (Nur Vakfı) ile Moral FM tarafından organize edilen anma programı Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin davası ve hizmetlerinin anlatıldığı program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Araştırmacı-Yazar İlhan Atasoy, Bediüzzaman'ın davası ve hizmetleri hakkında bir konuşma yaptı. Atasoy konuşmasında Bediüzzaman'ın davası ve hizmetlerinin her geçen gün biraz daha anlaşıldığını ve inkişaf ettiğini, hatta ülke dışında da geniş alaka haline geldiğini söyledi. Atasoy; "Hani tohum toprağa atıldığı yerde filiz verir amma dalları daha başka uzaklara sarkar ve meyvelerini uzaklarda verir, tıpkı onun gibi Bediüzzaman Hazretleri'nin davası Türkiye toprağında ekilmiş ama ağacın dalları yurt dışlarına sarkmış ve meyvelerini Amerika'da, Avrupa'da, Rusya'da ve İslam ülkelerinde vermeye başlamıştır." dedi.

Atasoy, hayatlarını Allah yolunda, Resulullah Efendimiz'in sünneti çizgisinde geçmiş, bu yolda çile çekmiş insanları anmanın önemine de değindikten sonra şunları söyledi; "Bediüzzaman Hazretleri henüz anlaşılmış değil çünkü, 'bir devir 60 yılda tamamlanır' diyor kendisi. Henüz vefatının üzerinden 50 yıl geçti. Onun için diyorum ki gelecek 10 yıl ve sonu itibarıyla Bediüzzaman ve eseri çok büyük bir rağbete mazhar olacaktır." şeklinde konuştu.

İki saat süren anma programı şiir sunumuyla son buldu.

Anma programına, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Müftü Abdurrahim İnanç, Araştırmacı-Yazar İlhan Atasoy, Moral FM Medya Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, Moral FM Midyat Temsilcisi Abdulvahap Türe, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

CİHAN