Bediüzzaman'ı anmada 'Dünyada' bir ilk

Bediüzzaman'ı anmada 'Dünyada' bir ilk

Bediüzzaman'ın vefatının 50. yıl programlarından Gaziantep'teki organizasyon ilk olma özelliğini taşıyor

Kemal Benek'in haberi:

Risale Haber-Bediüzzaman'ın vefatının 50. yıl münasebetiyle Türkiye ve dünyada bir çok programlar yapılırken Gaziantep'teki organizasyon ilk olma özelliğini taşıyor.

Gaziantep'te Risale-i Nur'dan istifade eden tüm gruplar biraraya gelerek bir hafta boyunca Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama programları düzenleyecek.

(Program ve afişlerin FOTO GALERİ'si için TIKLAYINIZ)

Konuyla ilgili Risale Haber'e konuşan Gaziantep Gül FM Müdürü Sadık Paksoy, faaliyet yapıp hizmete vesile olur düşüncesiyle harekete geçtiklerini söyledi.

"Risale-i Nur'dan istifade eden ne kadar grup varsa bir araya geldik" diyen Paksoy, "Katılanlar heyecanla bu organizasyonların çok güzel olacağını belirttiler. Müşterek olarak 'Gaziantep Bediüzzaman'ı Anlama ve Anma Platformu' oluşturduk. Bütün grupların biraraya gelmesi Gaziantep'te ilk defa oluyor. Sanırım Türkiye'de de ilk defa oluyor. Türkiyenin değişik yerlerinden arayanlar bu birlikten çok heyecan duyduklarını, gözyaşlarıyla bu birlikteliği alkışladıklarını belirttiler. Batıdan, doğudan, güneyden, kuzeyden aynı duygular var. Demek ki fıtri bir ihtiyaç da olmuş" şeklinde konuştu.

Gül Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Derneği Gül Der'in öncülüğünde düzenlenen 'Gaziantep Bediüzzaman'ı Anlama ve Anma' programına Köprü Der, Cihan Der, Kalem Der, Gaye Der ve Kar Der destek veriyor. Hafta boyunca Gaziantep'in tüm bilboardlarında Risale-i Nur'dan vecizelerin yer alacağı afişler yer alacak. Onbinlerce adet basılacak olan Bediüzzaman Bülteni dağıtılacak.

22 Mart-30 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenen program şöyle:

a3.jpg