Bediüzzaman, 'sakalını kimse kesemez' garantisi verdi

Bediüzzaman, 'sakalını kimse kesemez' garantisi verdi

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmed Feyzi Pamukçu'nun bugün vefat yıldönümü. Rahmetle anıyoruz...

Risale Haber-Haber Merkezi

Merhum Mehmed Feyzi Pamukçu (R.H.) ağabey, 1912 Kastamonu doğumludur. 1938’den itibaren 1943 senesine kadar Kastamonu’da Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine hizmet etmiştir. 1943 Denizli ve 1948 Afyon Mahkemeleri sırasında Üstad’la beraber hapis yatmıştır. Risale-i Nur Lâhikalarında çok sayıda mektupları ve 14. Şua’da Afyon müdafaası vardır.

Kastamonu ve çevresinin mânevî Mutasarrıfı Mehmed Feyzi Efendi senelerce etrafına manevi feyz, bereket ve ilim saçtı. 4 Mart 1990 tarihinde vefat etti. Kabri Kastamonu vilâyetindedir. Ağabeyler Anlatıyor kitaplarının yazarı Ömer Özcan, hatıralardan kısa bir bölümü Risale Haber okuyucuları için paylaştı.

Şartların zorlaştığı sırada yapılan tedbir korkudandır

Feyzi Efendi bir gün tedbirden bahsederken “Tedbir normal zamanlarda yapılanıdır. Ve Hakîm ismine müraat etmektir. Şartların zorlaştığı sırada yapılan tedbir korkudandır” demişlerdi.

Söylemediğim birşeyi söyledi diyene veya eksik söyleyene...

Bir gün huzurunda kalabalık bir cemaat vardı. Hatıra anlatması rica edildi. Dedi ki: “Hatıra anlatmakta çok mahzurlar var. Bazen duyuyorum, söylemediğim şeyleri söyledi diyorlar. Söylemediğim birşeyi söyledi diyene veya eksik söyleyene hakkımı helâl etmiyorum.”

Kardeşim bu sendeki sakal benim sakalımdır

Sakal mevzuunda: “Sakal bırakmak sünnettir, kesmek haramdır. Bu sebeple sakal bırakacak müslümanlar Türkiye’nin şartlarını iyice düşünerek hareket etsinler. Ben sakalımı hiç kestirmedim, hapishanede kesecekler diye çok üzülmüştüm. Hazret-i Üstad yanıma geldi “Kardeşim bu sendeki sakal benim sakalımdır, onu hiç kimse kesemez” dedi. Hakikaten berbere çağırdılar, bana baktı baktı “ben bu sakalı kesemem” dedi ve kesmedi öyle kaldı.

Bir ziyaretimizde “Kardeşlerim benim bu vaziyetimi tenkid edenler var. Bu âciz kendi ihtiyarımla burada oturmuyorum, sevgili Üstadımın emri ile oturuyorum” demişlerdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum