Bediüzzaman Muş ve Kızıltepe'de anıldı

Bediüzzaman Muş ve Kızıltepe'de anıldı

Bediüzzaman Said Nursi vefatının 50. yılı münasebetiyle Muş ve Kızıltepe'de anıldı

Selam İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Muş Selam-Der) Halk Eğitimi Merkezinde, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 50. yılı münasebetiyle düzenlediği anma programı; Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Özkan Yaman katıldı.

Üstad Bediüzzaman'ın hayatından slayt gösterimi eşliğinde kesitler anlatarak yapmış olduğu konuşmasında üstadın hayatı, medrese eğitimi, gençlik yılları, 1. dünya savaşında talebeleriyle Ruslara karşı vermiş olduğu mücadelesi, Rusya'da esir düşmesi, Türkiye'de yaşamış olduğu sürgün hayatı ve cezaevinde yaşadıkları hakkında katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bediüzzamanın neden sürgün hayatı yaşadığını, zindanlara girdiğini ve ihtiyarlığına rağmen neden 21 kere zehirlenmek istendiğini Peygamberlerin hayatlarından örneklendiren Özkan, onun peygamberi bir dava için bu sıkıntılara katlandığını belirtti.

BEDİÜZZAMAN'IN ÖLÜSÜNDEN BİLE KORKTULAR

Mustazaf-Der Kızıltepe Şubesi Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 50. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenledi. Dernek binasında saat 19.00’da yapılan programda, katılımcılara Bediüzzaman’ın hayatı ve mücadelesi anlatıldı.

Programda konuşan Kızıltepe Mustazaf Der Şubesi Başkanı Yusuf Beken, bölgemizin yetiştirdiği bir dahi ve İslam âlimi olan Bediüzzaman'in vefatının üzerinden 50 yıl geçtiğini belirterek, naşının 27 Mayıs cuntası tarafından kaybettirildiğine dikkat çekerek, "Şanlıurfa'da bir otelde Ramazan ayında sahur vaktinde vefat eden Bediüzzaman, burada defnedildikten sonra zalimler tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldü. Bütün hayatını çile ve ızdırapla ama İslam yolunda mücadeleyle geçirdi. İslam düşmanları dirisinden korktukları gibi ölüsünden de korktular.” şeklinde konuştu.
iLKHA