Bediüzzaman Köln'de anılacak

Bediüzzaman Köln'de anılacak

Bediüzzaman Said Nursi, Almanya’nın Köln şehrinde 13 Nisan’da düzenlenecek konferansla anılacak

Bediüzzaman Said Nursi, Almanya'nın Köln kentinde 13 Nisan'da düzenlenecek kapsamlı bir konferansla anılacak, eserleri ve tavsiyeleri anlatılacak. Bediüzzaman, Türkçe ve Almanca sunumlarla anlatılacak. Bediüzzaman'ın vefatının 49. yılında gerçekleşecek olan anma programında, Bediüzzaman'ın talebeleri Abdullah Yeğin, Abdulkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı da hatıralarını paylaşacak. 

Konferansı düzenleyecek olan Cemaat-i Nur Derneği Başkanı Rüstem Ülker ve dernek yöneticilerinden Arif Aktaş, CİHAN'a konferansı ve amaçlarını anlattı. Bediüzzaman'ın Almanya ve Avrupa'daki Türk gençliği tarafından tanınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan ve aynı zamanda öğretmen olan Rüstem Ülker, "Buradaki gençliğimiz büyük bir asimilasyon, değerlerinden kopma tehlikesiyle karşı karşıya. Diğer yandan, her türlü maddi imkana sahip batılı gençlerin okul basması, kendisiyle birlikte bir çok insanın hayatına son vermesinin, yaşadıkları manevi boşluktan başka ne sebebi olabilir? Bunların önüne geçebilmek için Bediüzzaman gibi değerleri tamımaları çok önemli. Biz amaçla konferansı tertip ediyoruz" dedi.

Dost TV'den Seyfettin Bulut, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Cemil Şahinöz ve Michael Senkel'in sunumlar yapacağı konferan 13 Nisan'da, Stadthalle Köln Mülheim'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.