Bediüzzaman 100 sene önce çözüm yolunu gösterdi

Bediüzzaman 100 sene önce çözüm yolunu gösterdi

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Bediüzzaman Hazretleri 100 sene önce Türkiye’deki sorunları görmüş ve çözüm yollarını da göstermiştir" dedi.

Kutlu Bediüzzaman Said Nursi’nin ilk mezar yeri olan Dergah Camisindeki alana gelerek dua etti. Said Nursi’nin 100 yıl önce Türkiye’nin sorunlarını eserleri ve mekalelerinde yazdığını ifade ederek şunları söyledi.

“Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bundan 100 sene önce Türkiye’deki sorunları görmüş ve onun eserleri ve makalelerinde bu sorunların çözüm yollarını da göstermiştir. Birlik ve beraberliğin yollarını göstermiştir. Bugün vefatının ardından 55 sene sonra yine ölüm yıl dönümünde her renk, her ırk insan bir araya gelip kardeşlik içerisinde bu mevlide iştirak ediyor. 

"Türkiye’de de bizim olmamız gereken şey eserleri ve hayatı ile talebeleriyle bugün göstermektedir. Biz de Bediüzzaman hazretlerinin gösterdiği yolda yürürsek aramızda hiçbir ayrı gayrı olmaz. Terör, anarşi olmaz. Türkiye’de Türk, Kürt, Arap, Laz ve Çerkeziyle herkes kardeşlik içerisinde yaşayan bir İslamiyet üst kimliği ile İslamiyet şemsiyesi altında hepsi kendi milletiyle beraber yaşayabilir. Bugün de böyle bir birlik ve beraberliğin idraki içerisindeyiz."

Şanlıurfa.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum