Bedavaya askerlik mi olur?

Neden askerlik zorunludur?

Askerliğin zorunlu olması fakir olduğunuzu mu yoksa ülkenizi çok sevdiğinizi mi gösterir?

Kabul ediyorum: Etrafınızın düşmanla çevrili olduğuna inanıyor ve bu durumun topraklarınız için sürekli bir tehdit oluşturduğunu varsayıyorsanız, askeri kapasiteniz yüksek ve hazır olmalı.

İyi de insan kaynağının bedelsiz olarak temin edilmesi ne anlama geliyor?

Fakirlik mi, milliyetçi olmak mı?

Neden çocuklarımızı 20 yaşında devlete teslim etmek zorundayız? Ya da neden bedelsiz kullanılmasına izin veririz?

Vergi vermek ve askere gitmek yurttaş olmanın temel kuralı olarak tanımlanıyor.

Askere gitmeyi ‘’zorunlu olmaktan’’ çıkarmak temel amacımız olması gerekmiyor mu? Yurttaş olmanın şartları arasında neden ücretsiz askerlik yapmak olsun ki?

Gönüllü polis olur mu? Gönüllü memur olur mu? 

Kim ne derde desin, askerliğin ücretsiz bir kamu görevi olmasına artık sıcak bakmıyorum.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacaksınız, bununla övüneceksiniz, sıra askerliğe gelince gençlerinize mecburen ve bedelsiz ‘’gel silah altına alınacaksın’’ diyeceksiniz…

Askerlik elbette kutsal bir görev sayılmalı. Ülkeniz için canınızı vermeye hazır olmak anlamına geliyor. Kutsal görevin zorunlu olması kutsallığına bir darbe değil mi?

Canını vermeye hazır subay ve astsubaylara p ara vereceksiniz, ama binlerce ere ‘’Vatan görevi’’ diyeceksiniz…

Üstelik son 30 yılda şehit düşenler bir düşman ülkenin askerleri tarafından kurşunlanmadı. Tam tersi PKK bir iç tehdit değil mi? Bir terör örgütü ile mücadele ederken polisiniz yerine askerinizi kullanıyorsanız o askerin profesyonel olması şart değil mi? Gün sayan acemi gençleri, yıllarca dağlarda savaşanların karşısına çıkarmanın nelere mal olduğunu da tekrarlamanın anlamı yok…

Vicdani ret meselesinin bile tartışılmasına sıcak bakılmadığı bir ortamdan geçtiğimizin farkındayım.  Ama askerlik yapmak istemeyenlerin en azından bu hakkı kullanması gerekmiyor mu?

Neden korkuyoruz?

Türkiye rotasını profesyonel orduya çevirdi ama bunun artık görünen  ve ulaşılabilecek bir hedef haline getirilmesi gerekiyor.

Kimsenin bu yazdıklarım nedeniyle beni tehlikeli sulara çekme sine gerek yok. Bir savaş helikopteri için onlarca milyon dolar vereceksiniz. O helikopteri kullananlara para vereceksiniz. Ama helikoptere bir şey olmasın diye nöbet tutan askeri bedava kullanacaksınız…

Helikopter bir savaş aracı ise asker de öyledir.

Benim aklım artık bu çarpıklığı kabullenmiyor.

Elbette toplumun bir savaş durumunda askeri disiplin altına sokulması için hazır hale getirilmesi gerekir. Ama bunun için birkaç aylık eğitim yeterli değil mi?

Askerlik mesleğini benimsemeyen binlerce insanın bu mesleğin ölümcül riskleriyle karşı karşıya getirmenin adı ne milliyetçiliktir ne de vatan sevgisidir.

Zorunlu askerlik yok diye Amerikalı, Avrupalı memleketini sevmiyor  sanıyorsanız diyecek söz kalmaz!

Adamlar paralı askerlerinin burnu kanamasın diye savaş meydanlarını askersiz ele geçirmenin hesabını yaparken, biz bedava bulduğumuz gençleri gözümüzü kırpmadan savaşa sürmeye hazırız… Buna da vatan sevgis i diyoruz… 

Bedavaya vatan sevilir de bedavaya öl denilenlerle savaş kazanılır mı emin değilim…

Haber Türk

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.