Bebeklerde ağız yaraları için bunları yapın

Bebeklerde ağız yaraları için bunları yapın

Bebeklerde ağız yaraları nasıl geçer? Ağız yarası nasıl anlaşılır? Ağız yaralarından kurtulmanın yolları neler? İşte tüm bu soruların yanıtı

Her 10 bebekten 2'sinde görülen ağız yaraları 2 yaşına gelinceye kadar devam eder. Normal doğum yöntemini tercih eden annelerin bebeklerinde daha fazla görülür.

Çünkü doğum esnasında bebeğe yerleşen mantarlar direkt olarak ağız yarası şeklinde karşımıza çıkar. Bu yaralar dilde, yanakta, damakta, ağız içerisinde ve dudaklarda kendini gösterir.

AĞIZ YARALARI NASIL GEÇER?

Bebeğin ağız yaralarının geçmesi için muhakkak doktora gidilmeli. Ancak, doktorun vereceği ilaç ile yara hızlıca iyileşir. Ancak bazı hususlara dikkat edildiği zaman bebekte yara oluşması önlenebilir.

Bebeğin bulunduğu oda havasız kalmamalı, kirli elbiselerle durulmamalı, yeni doğan bebeğe emzik ve biberon verilmemeli. Eğer bebeğin ağız yaraları tedavi olmasına rağmen geçmemiş ise ve belli aralıklarla kendini sürekli gösteriyorsa kontrole gitmek ihmal edilmemeli.

Son olarak dikkat etmeniz gereken bir hususta emzik, biberon gibi bebeğinizin kullandığı eşyaları temizlerken karbonatla yıkanmamalı. Eğer yıkarsanız, pamukçuk yaralarını arttırabilirsiniz.

KAYNAK : YARALAR

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.