Bebeğe Altın Yasası Mecliste

Bebeğe Altın Yasası Mecliste

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı 33 maddelik yasa teklifi Meclis’e sunuldu.

Meclis'te İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmasının ardından görüşülmeye başlanacak Torba Yasa Tasarısı'na göre Başbakan Davutoğlu'nun ocak ayı başında duyurduğu gibi devlet birinci çocuk için 300 lira ya da yarım altın, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira ya da tam altın yardım yapacak. Tasarıda bulunan maddelerden bazıları şunlar:

Konut teslim süresi 42 ay

- Ön ödemeli konut satışlarında müteahhitler rahatlayacak. Konut teslim süresi 6 ay uzayarak 42 aya çıkacak.

- Sağlık Bakanlığı, 31.12.2014 tarihine kadar olan 1.000 TL'nin üzerindeki sağlık hizmeti alacakları için de yüzde 50 af uygulayacak. 1.000 TL'nin üzerinde borcu olanlar 1 yıl içinde borcunun yarısını defaten veya taksitlerle öderse, Sağlık Bakanlığı geri kalan kısmından faiziyle birlikte vazgeçecek. Ayrıca alacak tutarının yarısının 1.000 TL altında olması halinde 1.000 TL'den vazgeçilerek bakiye kısmı tahsil edilecek. Bakanlık yetkilileri bu durumda yaklaşık 500 bin kişinin olduğunu, toplam alacak miktarının da 107 milyon TL olduğunu kaydetti. Yetkililer 1.000 TL'nin altında borçlu kişinin ise 232 bin olduğunu dile getirdi.

- Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına 5 yıl süreyle götürü bedel üzerinden sağlık hizmeti sunmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapma yetkisi verildi. 

- Kentsel dönüşüm kapsamında trampa yoluyla yapılan kamulaştırmalarda 31 Aralık 2015'e kadar öngörülen gelir ve kurumlar vergisinden muafiyet 31 Aralık 2016'ya uzatıldı.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı kredi, yurt ve spor hizmetlerinin belirlemede tek yetkili hale getirildi. Bu tür hizmetler bakanlığın belirleyeceği plan ve program dahilinde yürütülecek.

- Yüksek Öğretim Kredi ve Yurt Kurumu Müdürlüğü'nde bölge müdürü ve yardımcı kadroları kaldırıldı.

- 47 bin öğretmen alımı için kadro ihdas edilecek.

star

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.