BBC: Nur cemaatleri Adnan Oktar'a mesafeliydi

BBC: Nur cemaatleri Adnan Oktar'a mesafeliydi

"Şizofreni" teşhisi ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 10 ay kalan Oktar, Adli Tıp Kurumu'nun teşhisi "İdealist Pasoniye" (liderlik hezayanına sahip) çevirmesiyle tahliye oldu.

Risale Haber-Haber Merkezi

Mali Suçlar Şubesine bağlı polisler tarafından İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan ve 32 ayrı suçlama yöneltilen Adnan Oktar, son 25 yılda ismi farklı soruşturmalar, suçlamalar ve açıklamalarla gündeme gelmiş bir isim.

Son yıllarda ise özellikle "kedicikler" olarak bilinen ve yapılanması içinde "kadın bacılar" olarak anılan kişilerle yaptığı televizyon programlarıyla öne çıkıyordu.

Toplumun ahlaki değerlerini yozlaştırıyor

Adnan Oktar yapılanması, 90'lı yıllardan itibaren ünlü ailelerin çocuklarının gruba katılması ile de dikkat çekti.

DGM yargılaması sırasında, "mürit" olarak tanımlanan bazı kişilerin ailelerinden meşru olmayan yollarla gelir elde edildiği iddiaları da dile getirildi.

Adnan Hoca, 2011 yılında kurduğu A9 televizyonunda "erkek kardeşler" ve "kadın bacılar" ile yaptığı müzikli programlarla daha fazla kamuoyu önüne gelmeye başladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da gündemine aldığı bu yayınlarla ilgili "Reyting kaygısıyla genç kızların cinsel meta olarak kullanılmaktan kaçınılmadığı, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran bu tutumun ve aşırı dekolte giyim tarzının Adnan Oktar tarafından normalleştirilmeye çalışıldığı" ifadelerinin yer aldığı bir rapor yayınladı.

Dini içerikli konuşmalarında Said-i Nursi'ye sık sık atıflar yapan Adnan Oktar'a Nur cemaatinin geneli mesafeli yaklaşıyor.

Refah Partisi döneminde Necmettin Erbakan ile yakınlaşan Oktar, son dönemde kendisine ait yayın organlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da destekleyen mesajlar paylaşıyordu.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum