Bazıları ölünce işe yarar belki: Ölü bedenler gübreye dönüştürülecek

Bazıları ölünce işe yarar belki: Ölü bedenler gübreye dönüştürülecek

Eyalet meclisinden geçen tasarının yasalaşması için son aşama valinin imzası

ABD'li Demokrat senatör Jamie Pedersen insan gübreleştirme yönteminin alışılmış cenaze işlemlerinden 2 bin dolar (yaklaşık 11 bin 500 tl) daha ucuz olabileceğini söylüyor / Fotoğraf: Washington State Üniversitesi 

Washington eyaleti sakinleri, öldükten sonra ‘insan gübreleştirme’ adındaki işleme tabi tutulma hakkına sahip ilk ABD vatandaşları olmaya hazırlanıyor. İnsan bedenini hızla gübreye dönüştürebilen bu işlemin gömülmeye ya da yakılmaya göre çevreye daha az zararlı olduğu kabul ediliyor.

Washington eyalet meclisi üyeleri, insan bedeninin ayrışımına yarayan alkali hidrolizi ve doğal organik indirgemenin kullanımına izin verecek SB500l yasa tasarısını onayladı.

Şimdi tasarının yasalaşması için geriye sadece Washington valisi Jay Inslee’nin tasarıyı imzalaması kaldı. 2020 ABD Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin aday adaylarından Inslee’nin çevreyle ilgili vaatleri öne çıkıyor.

Tasarının gündeme gelmesi, ölümden sonra insan bedenini ortadan kaldırmanın alternatif yollarına dönük artan ilginin bir parçası. Tasarıyı destekleyenler, öldükten sonra bedenlerinin bitkileri beslemek üzere geri dönüştürülmesi fikrini sevdiklerini söylüyorlar.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum