Bayramda korsan otobüse dikkat

Bayramda korsan otobüse dikkat

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası yolculuk edecek vatandaşların korsan yolcu otobüslerine karşı dikkatli olması istendi.

Şehirlerarası otobüs seferlerinde bayramlarda yaşanan yoğunluğu fırsat bilen bazı şirketlerin korsan otobüslerle sefer düzenlemeye başladığı belirtildi. Varan Turizm Genel Müdür Vekili Bertan Söğüt, bayramda otobüs şirketlerine beklenenden fazla talep geldiğini söyledi. Bu talebi karşılamak için ek sefer koyduklarını belirten Söğüt, ancak bazı firmaların yoğunluğu fırsat görerek korsan otobüs seferleri düzenlediğini bildirdi. Bu firmaların teknik bakımdan yoksun ve kontrolsüz araçlarla seyahat yaptırdığına dikkat çeken Söğüt, “Can güvenliği tehlikeye atılıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın yola çıkarken güven duyduğu firmaları tercih etmeleri çok önemlidir” dedi.

YETKİ BELGESİNE BAKIN

Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım da bayramlarda yoğunluktan yararlanmak isteyen fırsatçıların bakanlıktan şehirlerarası taşımacılık yapmak için belge almamış araçlarla sefer yaptığını belirtti. Yıldırım, “Şehirlerarası sefer yapabilmek için Ulaştırma Bakanlığı’ndan D-1 Yetki Belgesi almak gerekiyor. Yolcular bu belgeyi firmaların bilet satış yerlerinde asılı olarak görebilirler” diye konuştu. Korsan otobüslerin kazalara davetiye çıkardığını vurgulayan Yıldırım, yolcuların sokak aralarından kalkan otobüsler yerine tanınmış firmaları tercih etmesini istedi.
Bugün