Bayram namazı kılınamayan camilerden teşrik tekbirleri yükseldi

Bayram namazı kılınamayan camilerden teşrik tekbirleri yükseldi

Coronavirus tedbirleri kapsamında 81 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve Hıfzıssıha Kurulu kararıyla Bayram namazları kılınamayan camilerden teşrik tekbirleri yükseldi.

Dünya ve bilhassa İslam âlemi müstesna bir zaman diliminden geçiyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütünce pandemi olarak kabul edilen yeni tip Coronavirus(Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca kişi virüse yakalandı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de mart ayı itibariyle camiler, ilim merkezleri ve birçok ibadet yeri tedbirler kapsamında kapalı durmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca da kapalı kalan camilerde vakit namazları, Cuma namazı kılınamadı, teravihler kılınamadı, mukabeleler yapılamadı. Ve salgın tehlikesinin bitmemesi nedeniyle de Bayram namazı da kılınamadı.

Normal zamanlarda bayram günü dolup taşan camilerin sessizliği teşrik tekbirleriyle bozuldu. Bayram namazı kılınmayan camilerden teşrik tekbirleri yankılandı.

Bir çok yer gibi tarihinin en sessiz günlerini yaşayan Mardin’in  Midyat ilçesinde Bayram Namazının vaktinin girdiği saat 05.32’de camilere giden imam ve müezzinler teşrik tekbirleri getirerek Bayramın haberini ilan  ettiler.  Bayramı sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde geçirecek olan vatandaşlar ise bayrama ulaşmanın buruk sevincini yaşadılar.

Teşrik tekbirleri için camiye gelen Bağlar Mahallesi Hacı Süleyman Demirdağ Cami İmam Hatibi Mesut Cersel, farklı bir bayramı idrak ettiklerini belirterek bundan ibret alınmasını temenni etti.

Cersel, "İnşallah 29 Mayıs Cuma günü camilerimizin avlusunda namaz kılacağız. Ümmet-i Muhammed’in kurtuluşu için dua edelim. Allah (Celle celaluhu) bu günleri bizlere bir daha göstermesin. Müslümanları da dinlerine dönmeye teşvik eylesin inşallah.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.