Bayram namazı için Sultanahmet’te buluşuyoruz

Bayram namazı için Sultanahmet’te buluşuyoruz

Namaz Gönüllüleri Platformu, yayınladığı basın bildirisinde tüm müminleri bayram namazını birlikte kılmak için Sultanahmet Camii’ne davet etti.

ARDA ŞİMŞEK'in haberi:

Namaz Gönüllüleri Platformu yayınladığı basın bildirisinde tüm halkı bayram namazını kılmak için Sultanahmet Camii’ne davet etti. Namaza gelen her müminin yanındaki bir mümin kardeşine vermek için lokum, şeker, tesbih, başörtüsü, kitap, defter, kalem vs. gibi hediyelik bir şeyle gelmesini de tavsiye eden Platform, ülkemizde, bölgemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada adaletten, barıştan, hürriyetten yana bir düzenin gerçekleşmesi için gönül birliği içinde olunması gerektiğine vurgu yaptı.

BAYRAMLARIMIZI MEDİNE’DEKİ GİBİ KUTLAMAK İSTİYORUZ              

“Namaz Gönüllüleri Platformu olarak; Diyanet İşleri Başkanlığımızınveİstanbul Müftülüğümüzün özel programı ile Sultanahmet Camii’nde eda edilecek olan Ramazan Bayramı namazına ve İslâm âleminin ve tüm insanlığın huzur ve saadeti için hep birlikte yapacağımız duaya tüm İstanbullu kardeşlerimizi davet ediyoruz” denilen açıklamada “Platform olarak amacımız; Efendimizin (s) Musallâ’da kıldırdığı coşkulu Bayram Namazı geleneğini ihya ederek, bu vesile ile ümmetin vahdet bilincini yeniden diriltmektir. Peygamberimiz (s.a.v.) kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescid-i Nebi’nin dışında geniş bir alanda (Musallâ’da) toplayıp bayram namazı kıldırmış, özürleri sebebiyle namaz kılamayan hanımların bile arkada durup bayram coşkusuna ve yapılacak dualara katılmalarını istemiştir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da örneğimiz olan Peygamberimizin yaptığı gibi, bayramlarımızı Medine’deki bayramların coşkusuna ve ruhuna uygun olarak kutlamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.