Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakmayacağız"

Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakmayacağız"

Hatay’ın İskenderun İlçesinde faaliyet gösteren Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafında Suriye’de şehit edilen Bayırbucak Türkmenleri için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

İskenderun Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Muhammet Coşkun Gökkan, Bayırbucak beldesinde Türkmenlerin yaşamış oldukları sıkıntı ve eziyetlere dikkat çekerek, “Bayırbucak'ta bedenleri toprağa, ruhları arşa yükselerek şehit olan Türkmen kardeşlerimiz adına Kur’an okutmak için buradayız. Dünyada bir Türk zulmü soykırımı yaşanmaktadır. Adı Uygur, Kerkük, Karabağ, Azerbaycan bu günkü adıyla Bayırbucak olan Türkler soykırımı maalesef yaşamaktadır. Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sizlerin de desteği ile Türkmen Dağı'nda Türk diyarında yaşanan tüm haksızlıklar ve zulümler bitene kadar mücadele etmeyi görev bilmektedir.” dedi. 

Toprakları için mücedele eden Bayırbucak Türkmenlerinin hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Gökkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkmen kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı ve kardeşlerimizin bu hak davaları sonuç bulana kadar yanlarında olacağız.” 

AK Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar ise, “Türkiye Cumhuriyeti, Türkmen kardeşlerimizi bu güne kadar yalnız bırakmadı, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Türkmenlerin bulunduğu coğrafyada oynanan oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Coğrafyamızda düzen kurmak isteyenrlere Allah’ın izniyle müsaade etmeyeceğiz. Çünkü artık güçlü Türkiye var.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bayırbucak Türkmenleri için dualar edildi.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.