Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor

Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor

Esed ve Rus güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor.

Esed ve Rus güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gönderilen yardımlar, Hatay Valiliğinin koordinesinde Türkmenlere ulaştırılıyor.

Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere Türk Kızılayı başta olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hassa Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı, Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği, Suriye Türkleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Sadakataşı, Avrasya Araştırma Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfının da aralarında bulunduğu birçok kurum ve kuruluş yardım gönderdi.

Bölgeye ilaç ve çocuk maması başta olmak üzere 40 bin 730 kutu konserve, 19 bin 600 ekmek, 80 bin 528 litre su, 25 bin 746 kilogram muhtelif gıda ulaştırıldı.

AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları tarafından Bayırcucak Türkmenleri için "Reyhanlı AK Gençlik Bayırbucaklı kardeşlerinin yanında" kampanyası düzenlendi.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında toplanan yardımların Bayırbucak bölgesine gönderildiğini kaydetti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'nin de destek olduğu kampanya kapsamında temin edilen 340 gıda paketi, 250 battaniye, 30 soba, 2 ton su, 100 koli çocuk bezi ve 100 koli sütün yer aldığı yardımların bölgeye ulaştırıldığını ifade eden Kurt, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.