Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca toplanan yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

İHH Afyonkarahisar Şubesi, Beşir Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile bazı sendikalarında destek verdiği platform tarafından toplanan gıda, giyim eşyası ve battaniyelerin gönderilmesinden önce Anıtpark önünde tören düzenlendi.

İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk , burada yaptığı konuşmada, Suriye 'de 5 yıldır hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca ferdin, acil yardıma muhtaç olduğunu ve bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti. Ertürk, şunları söyledi:

"Yüzbinlerce insanın öldürüldüğü ekonominin iflas ettiği, altyapının, okulların, hastanelerin ve sağlık yapısının çöktüğü Suriye'de milyonlarca insanın çaresizliğinin boyutlarını anlatmaya kelimeler yetmiyor kuşatma altında tutulan bölgelerde trajedi daha da artıyor. Kardeşlerimiz soğukla, hastalıkla, açlıkla ve temel insani ihtiyaçların temini ile mücadele ediyorlar."

Ertürk, iki yıl önce Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde yirmi sivil toplum kuruluşunun desteği ile "Afyonkarahisar'dan Suriye 'ye Yardım Platformu" oluşturduklarını ve sıradanlaşma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Suriye'deki insanlık dramına dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Daha önce iki tır yardım gönderdiklerini belirten Ertürk, "Bugün 3. yardım tırını gönderiyoruz. Bu tırın içinde 24 ton un, 100 battaniye, 150 paket elbise ve 100 paket kuru bakliyat malzemesi bulunuyor. Yardım kampanyamız devam etmektedir. Tüm Afyonkarahisar'lı kardeşlerimizi duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından gıda, giyecek, ve yiyecek malzemesi bulunan yardım tırı dualarla yolcu edildi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.