Bayır-Bucak'tan gelen Türkmenler kampa yerleştirildi

Bayır-Bucak'tan gelen Türkmenler kampa yerleştirildi

Rus bombardımanı ve Esad rejiminin zulmünden kaçarak Türkiye’ye getirilen Türkmenler, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan AFAD’a ait çadırkente yerleştiriliyor.

Otobüsle Suruç konaklama tesislerine getirilen Türkmenler, kayıtları yapıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek çadıra yerleştiriliyor. Yetkililer, dün 260 kişinin, bu gün 261 kişinin otobüsle çadırkente getirildiğini belirtirken önümüzdeki günlerde de gelenlerin olacağını söyledi.

Çadırkente getirilen Türkmenlerin durumu hakkında bilgi veren Kamp Müdürü Mehmet Han Özdemir, şöyle konuştu: “Dün 60 aile geldi, 260 kişi. Bunların hepsinin kayıt kabul işlemi tamamlandı, çadırlarına yerleştiler. Malzemeleri dün lojistik ekibimiz tarafından temin edildi. Şu an çadırlarında ikamet ediyorlar. Herhangi bir sıkıntıları, problemleri yok. Bu gün de Hatay Yayladağ’dan 59 aile, 261 kişi geldi. Bunların kayıt kabul işlemi yapılıyor. Bunlar birazdan çadırlarına yerleştirilecek, yemekleri veriliyor. AFAD kartlarıyla birlikte öğleden sonra çadırlarına yerleşecekler. Lojistik ekibi tarafından malzemeleri verilecek. Şu anda çadırkentimizde 27 bin misafirimiz var. Hatay’dan geliş devam ederse 5 ya da 6 bin kişiyi daha kampa alabiliriz." Misafirlerin rahatı için bütün ekibin önlem aldığını anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Çadırkentte bir sıkıntımız, problemimiz yok. Yaklaşık bir yıldır mevcut misafirlerimiz duruyor. Hepsi de mutlu ve huzurlu. Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizdeki tüm gayreti sarf ediyoruz. Biz olayın insani yönünü ele alıyoruz. Bizim gelen herkese devlet olarak kapımız açık. Arap da olsa, Kürt de olsa, Türkmen de olsa bizim için fark etmez. Bize müracaat eden, bize gelmeyi arzu eden herkese kapımız açık. Burada Arap, Kürt ve Türkmen var. O şekilde değerlendiriyoruz. Şu anda 120 civarında aile geldi, 6 bin kişi daha alabiliriz.”
Kampa getirilen Suriyeliler arasında Türkmen ve Arapların olduğu belirtilirken her gün yeni Suriyelilerin kampa getirilerek yerleştirileceği ifade edildi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.