Batılı gençler İslam'a yöneldikçe İslamofobiyi arttırıyorlar

Batılı gençler İslam'a yöneldikçe İslamofobiyi arttırıyorlar

Filistinli düşünür, Batılı gençlerin İslam'a yönelik artan ilgisiyle birlikte Avrupa'da İslamofobinin yükselişe geçtiğini belirterek, Avrupa ülkelerinin İslam'a ve kutsal değerlerine hakareti suç sayan yasalar çıkarması gerektiğini söyledi

Gazze'deki sivil toplum kuruluşu Beytü'l Hikme İstişare ve Uyuşmazlıkların Çözümü Enstitüsü Başkanı Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar ve yansımalarının yanı sıra İslamofobi ve nedenlerine ilişin değerlendirmelerde bulundu.

Yusuf, Batı toplumlarında İslamofobinin, İslam dininin bu toplumlarda yayılması, Batı ülkelerinin parlamentolarında ya da karar alma mekanizmalarında Müslümanların varlığından duyulan endişe ve Batı medyasındaki İslam karşıtlığı nedeniyle yükselişe geçtiğini belirtti.

Filistinli düşünür "İslamofobi olgusunun, Batı toplumlarında İslam'a hakaret eden uygulamaları suç sayan yasaların çıkarılmasıyla sona ereceğine inanıyorum." dedi.

İSLAM KARŞITLIĞININ ALTINDA YATAN NEDENLER

İsveç ve Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların, Avrupa ve ABD'deki Müslümanlara yönelik büyük bir hakaret ve provokasyon örneği olduğunu söyleyen Yusuf, "İslam, Batılı gençler arasında hızla yayılıyor. İslamofobiyi yaymaya çalışanlar da Batılıları bu konuda korkutmayı amaçlıyor." diye konuştu.

Yusuf, şunları kaydetti:

"Batılı gençlerin çoğu İslam'dan etkileniyor. Bu durum, Müslümanların bu ülkelere giderek oralarda ikamet etmelerine karşı çıkan sağ eğilimli kesimlerin endişelenmesine neden oluyor. Batılı toplumlarda Müslümanların ve camilerin sayısının artması da İslamofobinin yükselişinin temel nedenlerinden biri."

Batı'da İslam düşmanlığı ve nefretini yaymaya çalışan kurumlar olduğunu söyleyen ve bunları "ağa" benzeten Yusuf, "Bu ağ, Avrupalıların, Müslümanların Batı ülkelerine göç etmelerini yasaklayan kanunlara destek vermesi için çalışıyor. İslam karşıtları, Müslümanların parlamentolara ya da karar mekanizmalarına gelmeleri durumunda bu ülkelerin siyasetlerine yapacakları tesirden korkuyor." değerlendirmesinde bulundu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum