Batık Osmanlı vapurları aranıyor

Batık Osmanlı vapurları aranıyor

100 sene önce batan Osmanlı vapurları, Sakarya'nın Karasu ilçesinde aranıyor.

100 yıl önce Karadeniz'de batan "Neveser" ve "Rehber" adlı yolcu vapurları için Karasu açıklarında arama çalışmaları başlatıldı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspirioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu iki gemiyi bularak dalış turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde yolcu ve yük vapurlarından çoğunun ömürleri tamamlanmadan fırtına ve savaş sebebiyle battığını belirten İspiroğlu, "Birinci Dünya Savaşı zamanında orduya destek vermek amacıyla yük taşımacılığı yaparken batan vapurlardan Neveser ve Rehber'in Karasuda Sakarya Nehri ağzı önlerinde olduğu tahmin ediliyor" diye konuştu. 

İspiroğlu, Rehber'in 1915, Neveser'in de 1917 yılında battığının tarih uzmanları tarafından belirtildiğini ifade ederek, "Bu konuda Karasu Belediyesi olarak belirtilen vapurların çıkartılma çalışmaları  Sakarya Arama Kurtarma Eğitim Merkezi veSakarya Sualtı Dalış Kulübü tarafından yürütülecektir. Karasu ilçesinde sadece su altı değil, yer altındaki tarihi kaynakların da yine uzman ekiplerimiz tarafından bulunması ve  değerlendirmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.