'Batı tek kelime edemez'

'Batı tek kelime edemez'

Yusuf İslam Türkiye'nin İslam dünyası için rol model olduğunu belirterek, “Türkiye, 3 milyon Suriyeliye bakıyor. Bu gerçekten çok büyük bir rakam ve sanırım Batı bu konuda tek kelime edemez...."

Ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Yusuf İslam Türkçe baskısı, üç gün önce okuyucuyla buluşan kitabı "Neden Hala Gitar Taşıyorum-Cat Stevens’ın Yusuf’a Ruhani Yolculuğu"nun tanıtımı için Türkiye’ye geldi. Bir dönem eline almadığı gitarı bir süre sonra yeniden çalmaya başladığını söyleyen İslam, yaşadıklarının ise bundan çok daha fazlası olduğunu belirtti.

ARKA PLANI ANLATIYORUM

İslam, Müslümanlığı seçtiği 1977’den kısa bir süre sonra İran’da devrim olduğunu, ardından Filistin’de intifadanın yaşandığını hatırlatarak, "Daha sonra birçok fikir ayrılıkları, savaşlar ve çeşitli olaylar yaşandı. Böylece gitarımı tekrar elime aldım. Kitabım, yaşadıklarımın arka planını anlatmaya odaklanıyor. İnsanlar sadece görünürde olanları görebiliyor. Ben arkada olup bitenleri anlatmaya çalışıyorum" diye konuştu.

MEDYA BENİ ENGELLEDİ

Müslüman olduktan sonra hayatının köklü bir şekilde değiştiğini vurgulayan İslam şöyle devam etti: "İslam sadece cuma günü ya da haftanın belli bir günü için ibadet edilen bir din değil. İslamda, hem yaşamınızı hem de ahireti düşünmek durumundasınız. İlk önce kız arkadaşlardan vazgeçtim ve evlendim. Bu da yeterince büyük bir değişiklikti. Helal gıda yemeye başladım. Nasıl ibadet edileceğini, Kur'an’ı okumayı ve Kur'an’ın Arapça ne anlama geldiğini öğrendim. Bütün bunlar da benim adıma eğitim anlamına geliyordu." Yusuf İslam, İslam’ı seçmesinin ardından Batı medyası tarafından engellendiğini kaydederek, bu nedenle yaşadığı değişimi ve güzellikleri kimsenin öğrenemediğini dile getirdi.

DEMOKRASİ İSTİKRAR İSTER

Türkiye’de çok rahat ettiğini ve buraya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen İslam, Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Son dönemde yaşanan demokrasi tartışmalarına da değinen ünlü sanatçı şunları söyledi: "Türkiye’de tabii ki demokrasi var. Fakat demokrasi, istikrar ve huzur ister. Devrimin ya da savaşın ortasında demokrasiye sahip olamazsınız. Bugün Batı’ya baktığınızda da bir mücadele var. Amerika, İngiltere, Fransa ortada. Demokrasi büyük bir testten geçiyor. Yani demokrasi mükemmel bir sistem değil ancak insanlar bunu kabul ettiğinde iyi. Türkiye çok uzun bir yol kat etti bunca yıl içinde."

3 MİLYON SURİYELİ VAR

Türkiye için her şeyin daha da iyiye gittiğine dikkati çeken sanatçı, "Türkiye Müslüman dünyası için bir iyi bir rol model" değerlendirmesinde bulundu. İslam, Suriye’de yaşananlara da işaret ederek, "Türkiye, Suriyeli 3 milyon ziyaretçiye bakıyor. Bu gerçekten çok büyük bir rakam ve sanırım Batı bu konuda tek kelime edemez. Amerika sadece 40 bin kişi alıyor. Bu gerçekten şunu gösteriyor, insan hakları sloganı, BM için olduğundan daha fazla anlam ifade ediyor Türkiye’de. Bununla da gurur duyuyorum" açıklaması yaptı.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.