Batı Şeria'da işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı

Batı Şeria'da işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı

Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Irak Burin köyüne baskın düzenledi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgalcilere ait birkaç devriye yoğun bir şekilde ateş ederek baskın düzenledi. Köydeki Filistinli gençler de taşlar ve molotof kokteylleri ile işgalcilere karşı koydu.

Burin köyü, Nablus çevresindeki diğer köyler gibi sık sık işgalcilerin baskınlarına ve saldırılarına maruz kalıyor. Özellikle yakınındaki Beraha ve Yitzar yahudi yerleşim merkezlerindeki siyonist yerleşimciler tarafından sık sık saldırıya maruz kalıyor.

Goş Amonim adlı siyonist hareketin kontrolünde olan Beraha yahudi yerleşim merkezi ise 1983 yılında Nablus'un güneyine inşa edildi. Yerleşim merkezinin bulunduğu araziye önce 1982 yılında bir askeri nokta kuruldu. Sonra burası yahudi yerleşim merkezine dönüştürüldü.

Burada yaşayan siyonist yerleşimciler gibi Yitzar yahudi yerleşim merkezindeki yerleşimciler de Nablus çevresindeki köyler için büyük bir tehdit oluşturuyor. Buralardaki siyonist yerleşimciler sık sık Filistinlilerin köylerine saldırılar düzenleyerek insanları huzursuz ediyor ve büyük zayiatlara sebep oluyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.