Batı Şeria'da çatışma

Batı Şeria'da çatışma

Batı Şeria'da Filistinliler ile Yahudi yerleşimciler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Batı Şeria'da Filistinliler ile Yahudi yerleşimciler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Yüzlerce Yahudi yerleşimci, dün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi nedeniyle Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Kalkilya ve Selfit ile orta kesimdeki Ramallah çevresindeki beldelere saldırdı. Saldırı sonucu Filistinlilerle aralarında çıkan çatışmalarda yaralananlar oldu.

Çatışmaların en şiddetlisi, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un güneyindeki Burin ve Havvara beldelerinde Filistinlilere, evlerine ve araçlarına düzenledikleri saldırıda gerçekleşti.

Nablus'taki Kızılay Derneği yetkilileri, bir ambulanslarının saldırılarda zarar gördüğünü belirtti.

Yetkililer, Nablus'un yakınlarında Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan bir Filistinli ailenin Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını kaydetti.

Farklı sosyal paylaşım sitelerinde de Batı Şeria'nın değişik yerlerinde Filistinlilere ait maddi hasar gören ev ve araçların fotoğrafları yayınlandı.

Bu arada, İsrail ordusu da Batı Şeria'nın bazı beldelerinde sokağa çıkma yasağı ilan ederken, diğer bazı beldelere baskın düzenleyip Filistinlilerin evlerinde arama yaptı.

İsrail ordusu, dün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi nedeniyle Batı Şeria'daki güçlerini artırmayı kararlaştırmıştı.

Batı Şeria'daki Halk Savunma Komiteleri, hoparlör ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Filistinlilerden Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı seferber olmalarını ve köyleri korumalarını istemişti.

Komiteler, tüm Filistinlileri evlerin damlarına taş stoklamaları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarmıştı.

Fetih Hareketi liderlerinden Sultan Ebu el-Anin de yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin beldelerine yönelik saldırılarına karşı koymalarını talep etmişti.

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, Yahudi yerleşim yerleri Elon Moreh ve İtamar arasında seyahat eden bir araca ateş açılması sonucu İsrail vatandaşı 2 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.