Batı Şeria'da 2 Filistinli toprağa verildi

Batı Şeria'da 2 Filistinli toprağa verildi

İsrail makamlarının cenazelerini teslim ettiği 2 Filistinli için Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi.

İsrail askerlerince geçen ay öldürülen Batı Şerialı 2 Filistinli, düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

İsrail makamlarından teslim alınarak Filistin Tıp Merkezi'ne götürülen Ahmed Cehacha (21) ile Hikmet Hamdan'ın (29) naaşları çok sayıda Filistinlinin katıldığı törenle Kalandiya Mülteci Kampı'nda toprağa verildi.
 
Cehacha ile Hamdan, 16 Aralık'ta kampı basan İsrail askerlerine araçla saldırı girişiminde bulundukları iddiasıyla öldürülmüştü.
 
Filistin Sivil İşler Kurumu'nun yazılı açıklamasına göre, Cehacha ile Hamdan'ın cenazelerinin teslim edilmesiyle Batı Şerialı olup İsrail makamlarınca alıkonulan tüm Filistinlilerin cenazeleri teslim edilmiş oldu. Kurum, Kudüs kimliği taşıyan Filistinlilerin cenazelerinin de teslim edilmesi için çalışmalara devam edildiğini ifade etti.
 
Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyordu.
 
İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.