Batı Şeria ve beldeleri benzeri görülmemiş saldırı ve baskınlara uğruyor

Batı Şeria ve beldeleri benzeri görülmemiş saldırı ve baskınlara uğruyor

Filistin Toprak Savunması ve Yerleşim Yerleri ile Mücadele Ofisinin hazırladığı haftalık raporda, işgal rejiminin, siyonist yerleşimcilerin sayısını bir milyona çıkarmayı planladığı belirtti.

Batı Şeria beldelerinin de daha önce benzeri görülmemiş saldırı ve baskınlara tanıklık ettiği dile getirilen açıklamada, söz konusu saldırıların ekseriyetinin şehirler ve mahalleler arasındaki yol kavşaklarının kapatılmasını amaçladığı bildirildi.

Raporda, siyonist yerleşimcilerin, Filistinli Müslümanlara fiziki şiddet uyguladığı, ev ile arabalarını taşladığı, geçim kaynaklarının başında yer alan zeytin ağaçlarını hedef aldığı ifade edildi.

Raporda, ırkçı eylemleriyle uluslararası camianın tepkilerini üzerlerine çeken siyonist Yahudilerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan ve Filistin toprakları üzerine kurulan yasa dışı Yitzhar Yahudi merkezine giden yolda sivillere saldırdığı ve burada ayrımcılığı ifade eden yazıların yazıldığı bir tabela yerleştirdiği kaydedildi. Yitzhar Yahudi yerleşkesi, bölgedeki siyonist Yahudi örgütlerin merkezi konumunda.

Siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'nın doğu kırsalı Ürdün Vadisi'nde on bin dönümden fazla araziyi sözde doğayı koruma altına almak bahanesiyle el koyduğu belirtilerek, işgal rejiminin, yakın zamanda birçok yasa dışı yerleşimi onayladığı, bunun ise Filistin topraklarındaki hırsızlık ve hukuksuz uygulamaların küçük bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

Diğer taraftan insan hakları kuruluşu Peace Now'un (Şimdi Barış) verilerine göre, 2020, işgal rejiminin en çok sayıda yasa dışı konut inşasına onay verdiği yıl olarak kayıtlara geçti.

Siyonist işgal rejiminin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla siyonist yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.