Batı Şeria topraklarını ilhak etme planı savaş suçudur

Batı Şeria topraklarını ilhak etme planı savaş suçudur

Arap Birliği, siyonistlerin işgali altındaki Batı Şeria topraklarını ilhak etme planının savaş suçu olduğunu belirtti.

Arap Birliği, işgalci siyonistlerin 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan ve Filistinlilerin Nekse olarak andığı "Altı Gün Savaşı"nın 53. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

İşlediği suçlardan dolayı işgalci siyonistlerin kınandığı açıklamada, “İşgalcilerin, Filistin topraklarının herhangi bir yerine dönük ilhak adımı kabul edilemez bir savaş suçudur.” ifadelerine yer verildi.

İşgalcilerin attığı adımların siyasi çözümleri baltaladığına dikkat çekilen açıklamada, “Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti bütün ümmetin ana hedefidir. Bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgeye istikrar gelmeyecektir.” denildi.

ABD’nin, siyonist işgalcilerin sömürü ve işgal planlarına açık bir şekilde destek verdiğine işaret edilen açıklamada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak adımlarının, Trump'ın sözde barış planından bağımsız olmadığının altı çizildi.

ABD'ye işgal rejiminin ilhak planlarını desteklemekten vazgeçme çağrısı yapılan açıklamada, BM, Avrupa Birliği, ABD ve Rusya'nın oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü, barış fırsatlarını ve iki devletli çözümü görüşmek üzere acil toplantı düzenlemeye davet edildi.

Uluslararası toplumdan siyonistlerin işgal planlarını uygulamasını engellemek için uluslararası barışı koruma sorumluluğunu yerine getirmesini talep eden Arap Birliği, işgal girişimlerinin önlenmesi için herkesin üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

İşgalci siyonistlerin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki topraklarda 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.