Batı Şeria Filistin bayraklarıyla süslendi

Batı Şeria Filistin bayraklarıyla süslendi

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın bugün BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma ve Filistin bayrağının göndere çekilmesi öncesinde Batı Şeria'daki hazırlıklar tamamlandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma ve Filistin bayrağının göndere çekilmesi öncesinde Batı Şeria'daki hazırlıklar tamamlandı. 

Batı Şeria'nın Nablus kentinde aktivistler, bazı cadde ve sokaklara Filistin bayrakları asarken, Ramallah'ta da ticari ve özel araçlar, bayraklarla süslendi. Söz konusu hazırlıklar kapsamında, Abbas'ın bu akşam BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmanın toplu halde izlenebilmesi için kent merkezine büyük ekran görüntü ve ses sistemi kuruldu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın konuşmasında bazı önemli kararları açıklaması ve ardından düzenlenecek törenle, Filistin bayrağını göndere çekmesi bekleniyor. 

Fetih Hareketi'nden yapılan açıklamada, Filistin halkına "ev, dükkan ve araçlarına Filistin bayrağı asmaları ve Abbas'ın BM'de yapacağı konuşmayı toplu halde meydanlarda takip etmeleri" çağrısında bulunulmuştu.

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin bayrağının BM Genel Merkezi ve temsilciliklerine asılmasını içeren tasarı, 193 üye ülke arasından, 119 ülkenin "evet" oyunu alarak kabul edilmişti. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke "hayır" oyu vermişti. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralanmıştı.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.