Batı Balkanlar'da maaşlar düştü

Batı Balkanlar'da maaşlar düştü

​Makedonya dışındaki Batı Balkan ülkeleri Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek'teki ortalama maaşlarda düşüş yaşandı.

  
Bölge ülkelerinin istatistik kurumlarından alınan yılın ikinci dört aylık dönem verilerine göre, Slovenya düşüşe rağmen bölge ülkeleri arasında "en yüksek ortalama maaşa sahip ülke" olmaya devam ederken, ortalama maaşın arttığı tek ülke olan Makedonya ise artışa rağmen, ortalama maaşın en düşük olduğu ülkeler arasında son sırada yer almaktan kurtulamadı.

Slovenya'daki ortalama maaş, ilk dört aylık döneme kıyasla 12,25 avroluk düşüşle, 1000 avro sınırının altına düşerek 995,85 avro olarak belirlendi.

AB'nin en yeni üyesi Hırvatistan'da da ortalama maaşta düşüş gözlendi. Slovenya'nın ardından en yüksek ortalama maaşa sahip ülkede, ağustos ayı itibarıyla ortalama maaş 5,68 avroluk düşüşle 749,15 avro oldu.

Karadağ'daki ortalama maaşta da 1 avroluk düşüş gözlenirken, ağustos ayı itibarıyla ortalama maaş 477 avro olarak açıklandı.

Bosna Hersek'teki ortalama maaşta ise 3,10 avroluk düşüş yaşanırken, ağustos ayında bu ülkedeki ortalama maaş 422,30 avroya geriledi.

Ortalama maaşın düştüğü bir diğer bölge ülkesi Sırbistan'da ise 10,95 avroluk düşüş yaşanırken, aynı dönemde ortalama maaş 365,20 avroya geriledi.

Bölge ülkeleri arasında ortalama maaşın artış gösterdiği tek ülke ise Makedonya oldu. Ülkedeki ortalama maaş 11,38 avro artışla 362,37 avroya yükselirken, yaşanan artışa rağmen Makedonya, bölge ülkeleri arasında "ortalama maaşın en düşük olduğu ülke" olmaktan kurtulamadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.