Başrolde bu yıl hamsi var

Başrolde bu yıl hamsi var

Yeni balık sezonunun açıldığı 1 Eylül tarihinden sonra tezgahları birçok balıkla şenlenen satıcılar, bu yılki hamsinin geçen dönemlere göre çok daha iri olduğunu belirtiyorlar.

Eskişehir Taşbaşı'ndaki balıkçı Fatih Arslan Benzer, bu sezon çıkan hamsilerin önceki dönemlere göre çok daha iri göründüğünü ve bolluk sebebiyle de fiyatının uygun olduğunu belirtti. Benzer, bu sene hamsi ve uskumru balığının diğer senelere göre bol olmasına karşılık, palamut ve çinakopun daha az çıktığını anlatarak, "Bu sebeple de çinakop ve palamut biraz daha pahalı. Hamsi çok uygun ve daha önceki yıllarda görünmediği kadar iri, daha güzel ve daha canlı geliyor. Şuanda en uygun balık hamsi, uskumru ve istavrit. Fiyatları 7 TL ile 10 TL arasında değişiyor. En pahalı balık ise kalkan ve lagos balığı. Keflen tarafından gelen kalkan balığının kilosu boyutuna göre 90 TL ile 70 TL arası değişiyor. İskenderun tarafından gelen lagos balığının kilo fiyatı ise 70 TL” şekline konuştu.

“ŞUANDA TEK DOĞAL BESİN BALIK”

Balığın tek doğal besin kaldığını söyleyerek vatandaşları uyaran Benzer, “Halkımız balık yemeye çağırıyorum. Çünkü şuanda tek doğal besinin balık olduğunu düşünüyorum. Malum meyve ve sebzede hormon var, et çeşitlerinde de gördüğümüz bazı farklı şeyler var. Şuanda tek doğal kalan besinin balık olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımıza sağlıklı yaşamak için balık yiyin diyorum” dedi.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.