Başörtüsüyle uğraşmak gerizekalılıktır

Başörtüsüyle uğraşmak gerizekalılıktır

Medyadaki hızlı değişim süreci en sivri isimleri bile etkilemeye başladı.

Hürriyet gazetesinin yazarı Yılmaz Özdil, başörtüsüyle uğraşmanın gerizekalılık olduğunu vurguladı! Hürriyet gazetesinin sivri dilli yazarlarından Yılmaz Özdil, Cumhuriyet gazetesinin kitap ekine verdiği röportajda ezber bozan cümleler kurdu.  
 
İŞTE ÖZDİL'İN KONUYLA İLGİLİ SÖZLERİ

Türban veya pek çoğunun söylediğine göre başörtüsü. Ben din eğitimim ve din bilgim itibariyle başörtüsünün şart olduğunu düşünmüyorum. Ama benim düşüncem.
 
Bir başkası diyorsa 'bu şarttır' veya 'kardeşim benim bilinçaltım böyle emrediyor' veya 'kardeşim benim aile böyle istiyor' onun bileceği iştir. Bizim o insana örtemezsin deme hakkımız asla yoktur.
 
GERİZEKALILIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR
 
Beyni örtülü erkeklerle erkek gibi mücadele edeceğine, gariban kız çocuklarının kafasındaki örtüyle uğraşmak gerizekalılıktır, ayıptır, ahlaksızlıktır. Şimdi sen Danıştay'ı basıp insanları öldüren adamı hukuk fakültesinden mezun edene kadar görmemişsin, köyden ya da şehirden gelen bir gariban kız çocuğunun işletme fakültesinde, eczacılık fakültesini okumasına engel oluyorsun. Bu gerizekalıklıktır. İnsanları zorla bazı partilere mahkum etmektir.

Aktif Haber