Başörtüsünden dehşete kapılan müşterisine rest çekti

Başörtüsünden dehşete kapılan müşterisine rest çekti

Almanya'da bir işverenin, eczanesinde çalışan başörtülü bir çalışanı için kendisine mektup yazan müşterisine verdiği cevap takdir topladı

Almanya, Bochum'da yaşanan başörtü tartışmasını konuşuyor. Bir müşterisinin başörtülü çalışanı hakkında yazdığı önyargılı mektuba cevap veren ve bunu Facebook'ta yayınlayan eczacı Jens Beuth'a destek mesajları yağıyor. Beuth, mektubunda müşterisine "senin fikrindekiler buraya gelmesin" dedikten sonra "toplumu tanı ve uyum sağla" tavsiyesinde bulundu. Yazışma Facebook'ta kısa zamanda 20 bin kez paylaşıldı.

Bochum'da Jens Beuth'a ait eczanede başörtülü birinin çalışmasına bir müşteri kadın mektup yazarak tepki gösterdi. Mektubunda başörtüsü takan Müslüman çalışanı görünce dehşete kapıldığını ileri süren müşteri, eşiyle birlikte daha önce sipariş etmiş oldukları birkaç parça ilacı aldıktan sonra eczaneden alışverişi bırakacaklarını ifade etti.

Eczacı Jens Beuth ise okul yıllarından hatırladığı müşterisine yazdığı mektuba, "Bir işadamı olarak benden özür dilememi, başörtülü çalışanı kovacağımı, bundan sonra sizinle başka çalışanın ilgileneceğini vs. dememi bekliyorsunuz, ama yanlış." ifadesi ile başladı. Beuth mektubunda eczanesinde kişilerin farklı inanç, ayrı renkler, yeme adeti, giyim tarzından saç modellerine tuttukları takımlara kadar liste halinde zıtlıklarını sayarak bunların hepsine müsaade edildiğini yazan eczacı, toplumdaki tüm renklere eczanesinde yer verdiğini ifade etti.

Kadının eşi ile artık o eczaneden alış veriş yapmayacak olmasında duyduğu memnuniyeti dile getiren eczane sahibi darda kaldığı durumda yine de kendilerine gelebileceğini vurguladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.